Розділ Події

Частину приміщень Вузлової лікарні залучили для лікування хворих з COVID-19

Автор 02 квітня 2021, 12:05

Таке рішення прийняли сьогодні на позачерговій сесії Шепетівської міської ради. Це дозволить залучити Вузлову лікарню для боротьби з COVID-19 та збільшити ліжковий фонд, адже останніми тижнями Шепетівська багатопрофільна лікарня практично заповнена хворими.

Міський голова Віталій Бузиль на своїй сторінці у Facebook прокоментував рішення позачергової сесії так:

"Спільно з депутатських корпусом протягом останніх днів напрацювали проект рішення який дасть можливість залучити Вузлову лікарню до лікування хворих на Covid. Сьогодні позачергова сесія Шепетівської міської ради передала частину приміщень КНП "Вузлова лікарня станції Шепетівка" на баланс КНП "Шепетівська багатопрофільна лікарня". Завдяки цьому кроку колектив Вузлової лікарні включається в процес боротьби міста із Covid-19, приймаючи хворих на коронавірус, розгорнувши для боротьби із пандемією 50 ліжкомісць та 3 ліжка у палаті інтенсивної терапії. Це дасть можливість підготуватотися до подальшої ескалації пандемії та підтримати медичний колектив Вузлової лікарні наявністю пакетів з надання медичних послуг пацієнтам з підозрою або встановленою коронавірусною хворобою."

Тож, тепер із медичних працівників вузлової лікарні будуть створені ковідні бригади. Депутати міської ради та керівництво міста перед прийняттям рішення провели робочу нараду голів постійних депутатських комісій та голів фракцій за участю адміністрації Вузлової лікарні, Шепетівської багатопрофільної лікарні. Після наради робоча група виїхала на місце і оглянула приміщення вузлової лікарні і внесла свою пропозицію щодо частини приміщень вузлової лікарні, яку необхідно передати в оперативне управління КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня».

За словами депутата міської ради Олега Довганя, частина приміщень КНП «Вузлова багатопрофільна лікарня станції Шепетівка» придатна для розгортання додаткового відділення для хворих на COVID-19. Більше того, у медзакладу є достойна палата інтенсивної терапії. Тому таке рішення необхідне і виправдане.

Як зауважив виконувач обов’язків головного лікаря КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня» Олександр Наумець прийняте рішення надзвичайно важливе, адже лікарня надміру завантажена хворими на коронавірус.

Разом з тим, очільник міста розповів, що на наступну сесію міської ради буде винесене питання приєднання КНП "Вузлова лікарня станції Шепетівка" до КНП "Шепетівська багатопрофільна лікарня". За словами Віталія Володимировича, Шепетівка йшла роками до цього кроку:

"Що це дасть громаді? В першу чергу можливість об'єднати лікувальні заклади міста, припинивши дублювання функцій у двох різних закладах. По-друге, ми збережемо базу Вузлової лікарні, яка і надалі використовуватиметься для надання медичних послуг. По-третє, це дасть нам можливість зберегти медичний колектив із багаторічним досвідом роботи КНП "Вузлова лікарня станції Шепетівка". Сподіватимусь на підтримку депутатів з цього питання наступного сесійного засідання.

Такі рішення - складні і відповідальні, але нам доводиться йти на ці кроки в умовах важкої епідемічної ситуації."

Питання залучення Вузлової лікарні на боротьбу з COVID-19 неодноразово підіймалось. У жовтні 2020 року лікарня почала прийом хворих на пневмонію на 20 ліжко-місць аби розвантажити Шепетівську багатопрофільну лікарню, адже в останній якраз розпочався прийом хворих на COVID-19 з міста, району та сусідніх громад.

Нагадаємо, у грудні 2020 року КНП "Вузлова лікарня станції Шепетівка" передали на баланс до комунальної власності територіальної громади міста Шепетівки. 

За матеріалами Шепетівської міської ради

Останнє редагування 02 квітня 2021, 13:45
0
репостів
0
репостів