Розділ Події

Виїзне розширене засідання колегії облдержадміністрації

Автор 28 серпня 2013, 19:06
Вчора в приміщенні виконавчого комітету Шепетівської міської ради було проведено засідання виїзної колегії Хмельницької обласної державної адміністрації під головуванням Василя Ядухи. На колегії було розглянуто питання підготовки житлово-комунальних підприємств області до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 років, матеріально-технічного забезпечення навчальних закладів освіти області та їх готовність до нового навчального року і стан виконавської дисципліни у Хмельницькій обласній державній адміністрації протягом ІІ кварталу 2013 року.

Із ходом організації підготовки об’єктів житлово-комунального господарства області до роботи в осінньо-зимовий період 2013/2014 року» ознайомив Петро Махнюк, заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва обласної державної адміністрації. Він, зокрема, наголосив, що в області проходить активна підготовка до опалювального сезону, кожен район, місто, комунальне підприємство діють за чітко визначеним планом, затвердженим після завершення минулорічного опалювального сезону. Рівень підготовки житлово-комунального господарства та соціальної сфери становить понад 84%. Комплексно підготовано до зими 3410 житлових будинків – 74% до плану, відремонтовано покрівлі, опалювальні системи, системи водопостачання. Особлива увага приділяється підготовці шкіл, дитячих садочків та лікарень. 

Також Петро Махнюк повідомив, що на Хмельниччині 10 підприємств теплокомуненерго отримали рекомендації знизити тарифи через безпідставне включення окремих статей витрат у собівартість тарифів. “Створена обласна робоча група з перевірки житлово-комунальних тарифів. І тим територіям, які пішли на підвищення, настійливо рекомендуємо дослухатися до вимог уряду і особисто віце-прем’єра Олександра Вілкулам – переглянути і призупинити дію неправильних тарифів”, – наголосив посадовець. Він зауважив, що вивченням цієї проблематики займеться державна фінансова інспекція в області.

Крім цього, губернатор Хмельниччини Василь Ядуха жорстко розкритикував дії комунальників, котрі пішли на підвищення вартості послуг для населення. “Таким чином іде знущання над людьми. Люди неготові до постійного чогось підвищення. Ви ж подивіться на зарплату керівників комунальних підприємств? Вони включили до собівартості тарифу мохи і болото. Фактично за людські гроші вони надивають власні кишені”, – вважає очільник ОДА. 

Василь Ядуха констатував, що болючою проблемою в області є рівень розрахунків за спожитий природний газ та наголосив, що сьогодні необхідно проводити чіткі розрахунки, створювати дієвий механізм співпраці з населенням і таким чином шукати шляхи погашення заборгованості за енергоносії.
«Це чіткий вимір діяльності влади. В Славуті, Шепетівці, Полонному, Кам’янці-Подільському, схоже, не розуміють цього стратегічного питання. Потрібно проводити чіткі розрахунки. Я не погоджуюся з тим, що вичерпані усі можливі ресурси. Розрахунки за газ – питання рівнозначне погашенню заборгованості із заробітної плати. Не створено дієвого механізму співпраці з населенням», - підкреслив Василь Ядуха. Він також зазначив, що влада всіляко підтримуватиме перехід на індивідуальне опалення. Що стосується тарифів, то вони мають бути економічно обґрунтованими. 

Пильна увага на засіданні колегії приділялась галузі освіти. З доповіддю до членів колегії та присутніх звернувся начальник департаменту освіти Хмельницької обласної державної адміністрації Віктор Очеретянко. Він зазначив, що Хмельниччина по комплексних показниках якості освіти займає перші загальнодержавні місця.

Окремим блоком виділено питання всебічного розвитку дитини у нових соціальних ініціативах, а саме забезпечення доступу до дошкільної освіти кожній дитині, підвищення якості освіти, її інноваційний розвиток. В області, за словами Василя Ядухи, завдяки проведеній роботі у минулому році щодо розширення мережі дошкільних закладів, збільшення кількості місць у функціонуючих садках, дошкільною освітою охоплено 44,5 тисяч дітей від 3 до 6 років. Найкращою роботою щодо розширення мережі назвав у Славутському, Городоцькому, Деражнянському, Віньковецькому, Полонському, Старокостянтинівському районах та місті Хмельницький. 

У дошкільних закладах Хмельниччини спостерігається перенаповнення -  на 100 місцях виховується 136 дітей. Такі дані навів директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької ОДА Віктор Очеретянко. Він уточнив, що найскладніша ситуація у містах обласного значення. Зокрема, у Хмельницькому (152 дитини на 100 місць), Шепетівці (139), Славуті (136), Кам’янець-Подільський (129). Водночас голова Хмельницької ОДА Василь Ядуха на колегії доручив головам РДА і мерам міст розміщати дошкільнят у мало наповнюваних школах, цим самим розвантажуючи дитсадки.

У ході колегії розглянули також питання стану виконавської дисципліни в обласній державній адміністрації у ІІ кварталі 2013 року.

У ході робочого візиту Василь Ядуха ще відвідав установи та заклади освітньої та житлово-комунальної сфери Шепетівщини та Славутчини, зокрема котельню ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» міста Шепетівки, Ленковецьку загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів Шепетівського району, Славутський обласний ліцей поглибленої підготовки в галузі науки, взяв участь у відкритті газопроводу у селі Ганопіль Славутського району тощо.
Останнє редагування 29 серпня 2013, 00:43

Відео

0
репостів
0
репостів