Розділ Події

Прокуратура через суд повертатиме до державної власності землі вартістю 14,4 млн грн

Автор 26 січня 2021, 09:34

Полонським відділом Шепетівської місцевої прокуратури виявлено факт незаконного використання земель, наданих державою у постійне користування державному підприємству.

Органи прокуратури Хмельниччини продовжують активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин. Зокрема встановлено, що у квітні 2018 року між державним підприємством та приватним товариством укладено договір, відповідно до якого у користування суб’єкта господарювання передано земельну ділянку площею 474 га, розташовану в межах Понінківської сільської ради.

Водночас насправді під виглядом цього правочину приховано оренду землі, а ділянка фактично використовувалась товариством для отримання прибутку.

Окрім того, повноважень розпоряджатись цією землею, за відсутністю рішення відповідного органу влади та без проведення аукціону, державне підприємство не мало.

Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з вимогами визнати вказаний договір недійсним та звільнити земельну ділянку вартістю понад 14,4 млн грн.

Як повідомив виконувач обов’язків керівника місцевої прокуратури Олександр Базан, на даний час позов перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.

Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

0
репостів
0
репостів