Розділ Події

Посадовці поклали квіти з нагоди Дня соборності України

Автор 22 січня 2021, 15:37

Сьогодні з нагоди відзначення Дня соборності України міський голова Віталій Бузиль та заступник міського голови Галина Безкоровайна поклали квіти до пам’ятного знака на «Алеї Слави Героїв України» та до меморіального знаку Симону Петлюрі.

Цього дня у 1918 році на хвилі національно-визвольних змагань Українська Центральна Рада вперше у XX столітті проголосила незалежність української держави. А через рік, 22 січня 1919-го, на Софійському майдані в Києві Українська Народна Республіка та Західноукраїнська Народна Республіка об’єдналися в одну державу.

День соборності України – свято, яке символізує єдність українських земель. Це одне із найважливіших свят нашої країни, адже цього дня відзначається і День соборності, і перше проголошення незалежності України.

Офіційно в Україні День соборності відзначають з 1999 року. Однак у 2011 році воно було скасоване й натомість встановлено День соборності і свободи України. А вже у 2014 році президентським указом свято було відновлено як День соборності України.


Останнє редагування 22 січня 2021, 16:09
0
репостів
0
репостів