Розділ Події

У Шепетівці сапери знищили 152 мм артилерійський снаряд, додатково виявили ще 2

Автор 14 січня 2021, 11:41

Небезпечні знахідки знайшли у місцевій річці Гуска. Перший снаряд виявили 12 січня, про що повідомили на пункт зв'язку 21 Державної пожежно-рятувальної частини м. Шепетівка.

А вже вчора, 13 січня, о 13:00 відділенням підводного розмінування групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Хмельницькій області шляхом підриву було знищено 152 мм артилерійський снаряд часів Другої світової війни. Цей вибухонебезпечний предмет було виявлено напередодні під час пошуку металобрухту в річці Гуска в м. Шепетівка.

Під час контрольного обстеження місцевості сапери додатково виявили ще два таких самих артилерійських снаряди. Вони будуть знищені у встановленому порядку.

Зазначимо, що дальність розльоту осколків таких снарядів під час детонації – 1000 м.

Шановні громадяни! Дотримуйтеся правил безпеки під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Ні в якому разі не беріть їх до рук, не переносьте, не розбирайте, тим більше — не кидайте їх у багаття – це дуже небезпечно. Негайно повідомте про небезпечну знахідку до найближчого підрозділу Державної служби України з надзвичайних ситуацій за номером телефону «101»!

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області

Останнє редагування 14 січня 2021, 11:48
0
репостів
0
репостів