Розділ Події

Шепетівчани мітингували проти підвищення тарифів та посилення карантину

Автор 13 січня 2021, 14:58

Сьогодні о 13.30 під стінами виконкому Шепетівської міської ради зібралися шепетівчани, щоб висловити незадоволення умовами посилення карантину та підвищенням тарифів на енергоносії. Якщо порівнювати з мітингами у інших містах, то він був не дуже велелюдним, десь 30-40 чоловік.

До діалогу з містянами доєднався шепетівський міський голова Віталій Бузиль:

"Вплинути на умови локдауну, на жаль, на місцях не маємо ні можливості, ні повноважень, хоча в нашому регіоні вважаю його невиправданим і непотрібним. В цих умовах ми могли б дати можливість містянам нормально працювати, а дітям навчатися в школах. Щодо підвищення тарифів - моя особиста позиція - підвищення їх є вкрай невчасним та недоречним. Для пересічного містянина ціна газу 7-10 гривень, без транспортування, за кубічний метр - недосяжна, а для родин, які змушені залишитись практично без роботи через локдаун - це непіднімні вартості."

Міський голова висловив думку, що готовий підтримати містян у їх прагненні відстояти інтереси громади, і в цьому влада і громада повинні бути одноголосними. До слова, депутатські фракції партій "Батьківщина", "Європейська Солідарність" та "За майбутнє" та Опозиційна платформа "За життя" зареєстрували відповідні листи з проханням розглянути ситуацію щодо "тарифного тиску" на позачерговій сесії міської ради, яку міський голова скликає на 14.01.21.

Очільник міста запевнив, що на місцевому рівні буде зроблено все можливе, щоб змінити ситуацію. Щобільше, стало відомо, що у відповідь на протести щодо різкого підвищення цін на газ, його транспортування та ще низку питань Хмельницька обласна рада збереться 15 січня на позачергову сесію, щоб висловити свою позицію.

Останнє редагування 13 січня 2021, 15:07
0
репостів
0
репостів