Розділ Події

Шепетівські пластуни передали Вифлеємський Вогонь Миру

Автор 24 грудня 2020, 10:32

Цьогоріч акція поширення Вифлеємського Вогню Миру для органу місцевого самоврядування відбулась перед пленарним засіданням сесії Шепетівської міської ради у великій залі. Передача Вогника відбулась сьогодні вранці, 24 грудня.

Щороку перед Різдвом пластуни всією Україною поширюють символ добра, любові та єдності — Вифлеємський Вогонь Миру. Це символічний Вогонь, який скаути привозять з місця народження Ісуса Христа у Вифлеємі та поширюють по всьому світу.

З 1998 року українські скаути-пластуни переймають від скаутів Польщі та Чехії Вифлеємський Вогонь Миру та передають його українцям. А з 2014 року, вже традиційно Вифлеємський Вогонь Миру у Шепетівці розповсюджують пластуни шепетівського осередку НСОУ «ПЛАСТ». Вогник миру та добра потрапляє у церковні громади, лікарню, навчальні заклади, військові частини, органи місцевого самоврядування та до всіх охочих мешканців Шепетівки.

Так, із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру і злагоди у переддень Різдва Христового.

Щоб отримати Вогник для себе, у приміщенні міської ради можна придбати за благодійну пожертву свічечку від організації «Карітас».

Ці свічки декоровані руками підопічних «Карітасу» – людьми з особливими потребами. Кошти, зібрані від реалізації свічок, підуть на допомогу сиротам, дітям з малозабезпечених родин та сімей переселенців із зони бойових дій. Кожен, хто у Різдвяну ніч запалить таку свічку, принесе Вогник миру, надії та добра у свою родину, а також зігріє серця дітей, які потребують нашої підтримки. І світло це – особливе, не лише тому, що несе у собі силу Вифлеємського вогню, а і тому, що декоруються свічки руками особливих людей.

Традиційно у Шепетівці поширення Вифлеємського Вогню Миру розпочали з костелу Воздвиження Святого Хреста. Далі Вогником поділилися з представниками міської ЗОШ №1 та Шепетівської центральної районної лікарні. Вчора, 23 грудня, Шепетівська районна рада в особі голови ради Олега Кулінського, Шепетівський НВК №3 та Центр "Натхнення" також отримали Вифлеємський Вогонь Миру.

Передача представниками шепетівського осередку НСОУ «ПЛАСТ» Вифлеємського Вогню Миру громаді міста відбудеться 29.12.20 о 12:00 на площі ім. Т. Г. Шевченка біля міської ялинки. 

ДОВІДКА: Національна скаутська організація «ПЛАСТ» є однією з найбільших і найдавніших організацій в Україні. Існує вже понад 100 років, з 1911-го. Метою Пласту є сприяти всебічному, патріотичному вихованню та самовихованню української молоді. Пласт виховує молодь як свідомих, відповідальних і повновартісних громадян місцевої, національної та світової спільноти, провідників суспільства.

У час створення ПЛАСТу в його лавах були сотні і тисячі українських лідерів. Серед них такі видатні особистості, як головний командир УПА Роман Шухевич, провідник ОУН Степан Бандера, всесвітньо відомий економіст Богдан Гаврилишин, кардинал Любомир Гузар.

Пласт є неполітичною та позаконфесійною організацією.

За матеріалами Шепетівської міської ради

Останнє редагування 24 грудня 2020, 14:23
0
репостів
0
репостів