Розділ Події

У Грицеві провели профілактичний рейд "Діти вулиці", "Підліток"

Автор 14 грудня 2020, 12:13
У Грицеві провели профілактичний рейд "Діти вулиці", "Підліток" Фото ілюстративне

З метою здійснення організаційно-практичних заходів, спрямованих на попередження правопорушень та злочинності у підлітковому середовищі та обстеження умов проживання у сім’ях, де батьки ухиляються від виконання своїх обов’язків, а також у родинах опікунів (піклувальників), 10 грудня 2020 року працівниками служби у справах дітей спільно з інспекторами сектору ювенальної превенції Шепетівського ВП ГУНП здійснений рейд в селище Гриців Шепетівського району.

Зокрема, у Грицівському ВПУ-38 проведено лекцію щодо відповідальності за вчинення адміністративних та кримінальних правопорушень неповнолітніми та про шкідливість вживання алкогольних напоїв. Дітей попереджено про наслідки, у разі ігнорування рекомендацій працівників превенції та служби у справах дітей. У Грицівській ЗОШ І-ІІІ ступенів була проведена лекція щодо прояву різних видів насильства у шкільному середовищі. З дітьми проведена профілактично-роз’яснювальна бесіда, метою якої було донести неповнолітнім, що в шкільному середовищі має панувати взаєморозуміння, повага одне до одного, дружба, готовність допомогти одне одному, виручити у будь-якій ситуації.

Окрім того, проведено обстеження умов проживання сім’ї, яка перебуває на обліку служби у справах дітей, у зв’язку з тим, що мати систематично ухиляються від виконання своїх обов’язків. З матір’ю проведено профілактично-роз’яснювальну бесіду щодо належного виховання та утримання дітей, попереджено про відповідальність та наслідки у разі ігнорування рекомендацій працівників служби у справах дітей та ювенальної превенції.

Під час рейду також відвідано три сім’ї, де діти перебувають під опікою (піклуванням). Порушень прав та законних інтересів дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, не виявлено.

За результатам рейдового заходу складені акти обстеження житлово-побутових умов.

Шепетівська РДА

Останнє редагування 14 грудня 2020, 12:20
0
репостів
0
репостів