Розділ Події

Шепетівчани вшанували земляків вбитих голодом у 1932-1933 роках

Автор 28 листопада 2020, 16:52

Сьогодні вся Україна згадує страшні часи Голодомору 1932-1933 років, коли радянська тоталітарна влада цинічно здійснила акт геноциду українського народу. Мітинг – реквієм до Дня пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні відбувся біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років за участі міського голови Віталія Бузиля, голови районної державної адміністрації Юрія Басюка, депутатів міської ради, посадовців міськвиконкому, духовенства, працівників закладів культури та освіти міста та інших активних жителів Шепетівської територіальної громади.

Учасники скорботного заходу принесли до пам’ятного знаку лампадки, квіти та колоски. Шепетівчани хвилиною мовчання вшанували загиблих від голоду, запалили свічки скорботи та поклали квіти, композиції з житніх та пшеничних колосків до пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років. 

Настоятель храму Миколая архієпископа Мирлікіївського Чудотворця Православної Церкви України отець Василь Гетьман, настоятель храму св. мучеників Бориса і Гліба Української греко-католицької церкви отець Василь Боднар у спільній молитві відслужили молебень за вбитими голодом. 

Дорогі шепетівчани, о 16.00 розпочалась традиційна акція «Запали свічку пам’яті».

Запаліть свічку і встановіть її вдома на підвіконні, вшанувавши таким чином пам’ять мільйонів українців, яких було вбито голодом в Україні.

Цей вогник символізує скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів.

Прес-служба Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів