Розділ Події

Хмельницький лабцентр відновив платне ПЛР-тестування на COVID-19 для усіх бажаючих

Автор 25 листопада 2020, 15:33

Обласна лабораторія відновила надання послуги платних ПЛР-дослідження, які з 8 серпня цього року припинили робити.

За інформацією інформагенства ХМ-ІНСАЙД, про відновлення платних ПЛР-тестувань на COVID-19 повідомив виконувач обов’язків директора установи Микола Габрикевич сьогодні під час брифінгу в Хмельницькій ОДА.

Він зазначив, що наразі лабораторія працює в стабільному режимі, досліджуючи за добу 1000-1500 біоматеріалів. На повну потужність працює 3 ампліфікатори та 2 автоматичні станції.

«Сьогодні ми встановлюємо ще одну автоматичну станцію, а наступного тижня придбаємо додаткові ампліфікатори. Є і відповідний запас тестів як вітчизняного, так і зарубіжного виробництва. Таке збільшення потужностей дозволяє нам відновити проведення платних тестувань», – повідомив Микола Габрикевич.

За його словами, кожний бажаючий, навіть без попереднього запису, може скористатися такою послугою. Її вартість – 836 гривень. Отримати результати можна через добу.

Керівник лабцентру також зауважив, що у вихідні дні проводять менше досліджень, оскільки всі біоматеріали намагаються опрацювати вчасно.

Загалом, в проведенні ПЛР-тестувань задіяні 24 працівники лабораторії, з них 8 – беруть участь безпосередньо. Крім того, персонал підсилено працівниками з районів.

«Наразі на COVID-19 хворіють 11 працівників центру, ще понад 30 перехворіли», – додав Микола Габрикевич.

Останнє редагування 25 листопада 2020, 15:57
0
репостів
0
репостів