Розділ Події

Шепетівкаводоканал оновило одну із насосних станцій міста

Автор 12 листопада 2020, 12:41

Ремонт був вкрай необхідним, оскільки від справності насосної станції залежала стабільна подача води мешканцям просп. Миру 14, 16, 16а, 18, 20а та вул. Дзявульського, 54.

Для стабільної і безперебійної подачі води у квартири багатоповерхівок Шепетівкаводоканал використовує спеціальні підвищуючі водопровідні насосні станції. Вони допомагають збільшувати тиск води у системі водопостачання.

“Раніше були часті випадки, коли верхні поверхи багатоквартирних будинків мали надто низький тиск водопостачання і вода з кранів практично не текла. Відповідно мешканці постійно скаржилися. Щоб виправити цю ситуацію, у Шепетівці було встановлено 11 підвищуючих водопровідних насосних станцій. Саме завдяки їхній роботі абоненти мають безперебійне постачання води”, - пояснює директор Шепетівкаводоканалу Віталій Биков.

До складу насосної системи входить частотний перетворювач Danfoss 4 кВт, шафа керування, датчики тиску та ін.

“Днями ми провели поточний ремонт однієї з таких підвищуючих водопровідних насосних станцій на просп. Миру, 16. Зокрема замінили комплект системи частотного регулювання роботи насосних агрегатів, оскільки попередній вийшов з ладу”, - розповідає головний інженер водоканалу Андрій Савчук. 

За його словами, вартість таких робіт склала близько 50 тисяч гривень. 

“Важливо, що частотний перетворювач через запрограмовану систему не лише допомагає постійно підтримувати необхідний тиск у водопровідній мережі, а й автоматично блокує роботу насосного агрегата, якщо раптом припиняється водопостачання, наприклад, у разі зовнішніх проривів. Це свого роду запобіжник, котрий захищає насос від нищення. Окрім цього частотний перетворювач суттєво економить електроенергію. Якщо сам насос потребує 4 кВт живлення, то частотний перетворювач зменшує цю необхідність до 0,7-1,5 кВт”, - додає Дмитро Міхтєєв, головний енергетик Шепетівкаводоканалу.

Робота системи підвищуючої водопровідної насосної станції також впливає і на зменшення кількості гідроударів, від яких залежить стан трубопроводів. Тобто продовжує їхній термін експлуатації.

Пресслужба ШКПВКГ

0
репостів
0
репостів