Розділ Події

Шепетівський підрозділ ДСНС поповнив автопарк сучасним аварійно-рятувальним авто

Автор 06 листопада 2020, 09:28

Відповідно до Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху Державна служба України з надзвичайних ситуацій передала на Хмельниччину три спеціальні аварійно-рятувальні автомобілі легкого типу на базі Ford Ranger, на загальну суму понад 11 мільйонів гривень. Один із автомобілів передали шепетівським рятувальникам.

Аби врятувати людину, яка потрапила у біду, відлік часу іде не на хвилини, а на секунди. Відсьогодні надзвичайники Хмельниччини, як і усієї України, ще на крок наблизилися до Європейських стандартів виконання свого головного завдання — рятування людей, зокрема, які потрапили у дорожньо-транспортну пригоду чи іншу надзвичайну подію. 

5 листопада на фасаді Аварійно-рятувального загону спеціального призначення відбулася церемонія передачі сертифікатів та ключів від новеньких авто. На захід прибув голова Хмельницької обласної державної адміністрації Дмитро Габінет, начальник ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Едуард Братко, а також керівники Волочиського, Дунаєвецького та Шепетівського підрозділів, на озброєння яких поступає автотехніка.

Під час свого виступу Дмитро Габінет зазначив, що загальна протяжність основних автодоріг Хмельниччини сягає понад 2 тис. 565 км із них – дороги міжнародного та національного значення. За допомогою цих спецавтомобілів рятувальники зможуть максимально швидко дістатись місця виникнення автопригоди та матимуть більше шансів зберегти життя при різних надзвичайних обставинах.

– Аварійно-рятувальні автомобілі оснащені надсучасним обладнанням та призначені для забезпечення дій рятувальників під час проведення першочергових аварійно-рятувальних робіт, ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод, заходів щодо пошуку постраждалих та надання їм домедичної допомоги, організації зв'язку та оповіщення під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, – додав Едуард Братко.

Під час заходу летичівські рятувальники, які лише три місяці тому отримали на озброєння таке авто, продемонстрували його можливості у дії. Вони відпрацювали навички деблокування людей із салону пошкодженого транспортного засобу використовуючи електро та гідро інструмент, надали першу домедичну допомогу умовним постраждалим, а також ліквідували умовну пожежу.

Подібні навчання також будуть проведенні в підрозділах, що сьогодні отримали нову техніку, після чого автомобілі стануть до бойового чергування.

Загалом в поточному році автопарк рятувальників Хмельниччини поповнився сімома пожежними автомобілями на загальну суму понад 35 мільйонів гривень та дев’ятьма спеціальними аварійно-рятувальними машинами на базі Volkswagen Crafter, Volkswagen Transporter та Ford Ranger на загальну суму понад 30 мільйонів гривень.

Крім того, за сумлінну працю, високу професійну майстерність, зразкове виконання посадових обов'язків відомчими нагородами відзначені Сергій Козлик, водій автомобільного відділення м. Хмельницький та Андрій Карась, старший водій 21 Державної пожежно-рятувальної частини  м. Шепетівка.

Наостанок гості оглянули техніку та спеціальне обладнання.

Відтак основні дороги міжнародного та національного значення  Хмельниччини відтепер перекриті чергуванням рятувальників ДСНС на надсучасних спецавтомобілях.

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області

Останнє редагування 06 листопада 2020, 09:52

Відео

0
репостів
0
репостів