Розділ Події

На території військової частини освятили козацький хрест

Автор 13 жовтня 2020, 16:26
На території військової частини освятили козацький хрест Фото ДП "Шепетівський лісгосп"

Напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці, у військовій частині А 2007 Шепетівського гарнізону, відбулося богослужіння під час якого освячено пам’ятного хреста та місце під будівництво майбутньої каплиці для військовослужбовців частини та громадян міста Шепетівка які проживають поблизу.

В освячені приймали участь капелани військового гарнізону з м.Хмельницький, настоятель Шепетівської парафії Православної Церкви України отець Василь Гетьман, директор ДП «Шепетівський лісгосп» Сасюк В.М, працівники Шепетівського ремонтного заводу.

Командир військової частини Олексій Горбатов заохотив грамотами і подяками особовий склад. Від імені керівництва військової частини за сумлінне виконання громадського обов’язку, патріотизм, вагомий внесок у розвиток Збройних Сил України та забезпечення обороноздатності держави грамотою було нагороджено директора Шепетівського лісгоспу Володимира Сасюка.

Чин освячення та заснування храму з благословення Високопреосвященнішого Антонія, Митрополита Хмельницького і Камянець-Подільського Православної церкви України, провели: старший капелан Хмельницької єпархії Православної Церкви України митр. прот. Димитрій Махота; капелан військової частини А4239, що у місті Хмельницькому, голова міжконфесійної ради капеланів м.Хмельницького, архімандрит Даниїл (Тарнавський);капелан В/Ч А2007 і В/Ч А2375 митр. прот. Василь Гетьман та протоієрей Сергій Скоробогатий. По завершенні вручили Благословенні грамоти військовослужбовцям та благодійникам і привітали з прийдешнім святом.

Довідково:

Козацький хрест — символ козацтва, запорожців, українського лицарства і війська. Різновид тамплієрського хреста. Зображувався на печатках Війська Запорозького та Війська Запорозького Низового, на Великій корогві Війська Запорозького Низового, інших козацьких прапорах і гербах козацьких полків. Нині є емблемою Збройних сил України, Державної прикордонної служби України, Служби безпеки України. Козацький хрест ужито для створення образів Державних нагород України, відомчих відзнак Державна служба з надзвичайних ситуацій, Міністерства оборони України, Державної прикордонної служби України, Служби безпеки України. Ще здавна побутує традиція встановлювати козацькі хрести на похованнях загиблих за Україну та на пам'ять видатних українців.

Останнє редагування 14 жовтня 2020, 16:05
0
репостів
0
репостів