Розділ Події

Через дитячі пустощі з вогнем у Мокіївцях згоріло 3,5 т сіна

Автор 21 вересня 2020, 09:48
Через дитячі пустощі з вогнем у Мокіївцях згоріло 3,5 т сіна Фото ілюстративне

На щастя, нещасних випадків на пожежі не було.

Вчора, 20 вересня о 17год. 40хв. виникла пожежа приватного сінника в селі Мокіївці Шепетівського району. Повідомлення про пожежу надійшло на пункт зв'язку 21 Державної пожежно-рятувальної частини в м. Шепетівка.

На момент прибуття підрозділу до місця виклику площа пожежі сягала 40 кв.м, існувала загроза розповсюдження вогню на поряд розташований житловий будинок. Через сильне задимлення та велике пожежне навантаження бійцям ДСНС довелося працювати в складі ланки газодимозахисної служби.

Завдяки оперативним та професійним діям рятувальників пожежу вдалося швидко ліквідувати та запобігти поширенню полум’я на сусідні будівлі. Внаслідок пожежі вогнем знищено 40 кв.м покриття, пошкоджено стіни будівлі та знищено 3,5 т сіна.

Збитки спричинені вогнем оцінили в 1500 грн. 

Причина пожежі - дитячі пустощі з вогнем. Нещасних випадків на пожежі не було.

Шановні батьки!

Державна служба України з надзвичайних ситуацій наголошує на важливості дотримання дітьми правил безпеки життєдіяльності!

Якщо ви залишаєте дитину вдома саму, переконайтеся, що всі наявні в помешканні електроприлади знаходяться у справному стані, а сірники сховані у недоступному місці. Вирушаючи на відпочинок, слідкуйте за тим, щоб малеча не залишалась без нагляду.

Розповідайте дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь. Майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення:

  • спосіб виклику пожежно-рятувальної служби “101”;
  • евакуації дітей;
  • гасіння пожежі на початковій стадії;
  • безпечні маршрути виходу з приміщення.

Пам'ятайте, що безпека вашої дитини - це, перш за все, ваша особиста відповідальність!

За матеріалами ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Останнє редагування 22 вересня 2020, 09:58
0
репостів
0
репостів