Розділ Події

Колектив будинку культури долучився до міжнародної акції "World Cleanup Day"

Автор 19 вересня 2020, 09:26
Колектив будинку культури долучився до міжнародної акції "World Cleanup Day" Фото МБК

Цьогоріч Всесвітній день прибирання припав на 19 вересня. Україна разом із мільйонами активістів зі 180 країн світу вийде на акцію «World Cleanup Day». Напередодні міжнародної події, працівники будинку культури долучилися до акції для реалізації спільної мети - порятунку планети від сміття.


"З метою формування національної культури чистоти, благоустрою, правильного поводження з відходами, дбайливого ставлення до довкілля, створення сприятливих умов для розвитку волонтерства і самореалізації української молоді, розвитку місцевих громад, Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it, Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let’s do it, World» організовує проведення щорічно в Україні міжнародної соціально-екологічної акції з прибирання - World Cleanup Day». Наш колектив теж долучився до такої корисної справи! Ми вирішили очистити від сміття та зайвої рослинності територію прилеглу до будинку культури", - зазначено на офіційній сторінці Шепетівського будинку культури.

Цього року Всесвітній день прибирання відбудеться із дотриманням карантинних норм та правил техніки безпеки. Обов’язковою вимогою є наявність захисних масок, рукавичок та врахування соціальної дистанції. У зв’язку з цим Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» пропонує три форми участі:

  • Індивідуальні прибирання. Прибирання із друзями або родиною може стати оригінальною формою дозвілля. А для мотивації – перетворіть його на змагання. Обирайте забруднене місце й сміливо вирушайте вперед. Після прибирання важливо донести зібране до найближчого сміттєвого баку. За можливості – відсортувати зібране і здати в найближчий пункт прийому вторинної сировини. Збиратися в групи можна, але кількість учасників має бути обмежена, а площа – достатньо велика для дотримання соціальної дистанції. Закликаємо учасників робити фото на локаціях до і після прибирання та відмічати організаторів у соціальних мережах #побачивприбери #letsdoitukraine #worldcleanupday, щоб бути прикладом для інших. Результати своїх прибирань фіксуйте на сайті letsdoitukraine.org;
  • Цифрове очищення. Нову форму прибирання можна реалізувати в будь-якому зручному місці та в будь-який час. Видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії;
  • Картографування. Встановлюйте безкоштовний мобільний додаток «TrashOut» та відмічайте забруднені й очищенні території.

У Всесвітньому дні прибирання беруть участь громадяни України, комерційні та некомерційні організації, компанії та державні установи, співробітники яких приєднуються до акції на рівні корпоративної соціальної відповідальності, засоби масової інформації, зірки та лідери громадської думки. У 2015 р. до акції долучилося понад 500 000 учасників у 24 областях на 2832 локаціях. У 2017 році ГО “Let’s do it Ukraine” об’єднали понад 1 100 000 учасників та 4760 локацій по всій території країни. У 2018 році до прибирання в Україні долучилася Президент Естонії – Керсти Кальюлайд.

Останнє редагування 19 вересня 2020, 15:04
0
репостів
0
репостів