Розділ Події

У Лотівці стала до строю чергова місцева пожежна команда

Сьогодні, 11 вересня, відбулося урочисте відкриття чергової, вже шостої за рахунком в Шепетівському районі місцевої пожежної команди в с. Лотівка, що входить до складу Грицівської селищної об’єднаної територіальної громади. Вогнеборці відтепер допомагатимуть гарантувати безпеку для понад 7 тисяч мешканців 15 населених пунктів та охоронятимуть місцеві підприємства.

Через віддаленість від місць дислокації підрозділів ДСНС сільські жителі в разі пожежі стають заручниками часу, який витрачають рятувальники на прибуття до місця виклику. Тож створення добровільних пожежних команд у сільській місцевості залишається одним із найголовніших питань у рамках стратегії адміністративної реформи, що наразі триває в Україні.

Швидкими кроками просувається реформа на Хмельниччині. На території області вже створено 92 місцевих пожежно-рятувальних підрозділи.

Для успішного виконання своїх обов’язків “новоспечені” рятувальники забезпечені належним захисним одягом та спорядженням, їм створено необхідні умови для несення служби. На озброєнні у нової команди є пожежний автомобіль, мотопомпа та спецінструмент.

Тож від сьогодні бійці місцевої пожежної команди заступили на чергування, та готові будь-якої миті прийти на допомогу своїм односельцям!

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області

Останнє редагування 11 вересня 2020, 18:28

Відео

0
репостів
0
репостів