Розділ Події

Міністр розвитку громад та територій відвідав будівництво школи у Корчику

Автор 29 серпня 2020, 20:39

Вчора, 28 серпня, Олексій Чернишов – Міністр розвитку громад та територій та голова Хмельницької обласної державної адміністрації Дмитро Габінет в черговий раз відвідали будівництво школи у селі Корчик.

Разом з міністром перевірити готовність до відкриття новозбудованої школи завітали народний депутат України Сергій Мандзій,заступник голови облдержадміністрації Сергій Ткачук, голова райдержадміністрації Юрій Басюк, голова районної рали Петро Дзяворук, заступник голови райдержадміністрації Віталій Бузиль, заступник голови районної ради Артур Мовсісян, депутати обласної ради Інна Ящук, Микола Дячук , Врам Мовсісян, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Наталія Грабельнікова, депутати міської ради, представники замовника «Хмельницької обласної служби єдиного замовника», представники підрядника та преса.

Перше, на що звернув увагу пан міністр , на розмітку зон для входу в школу , адже за протоколом, сьогодні, під час епідемії COVID-19, задля усунення скупчення дітей, учні різних вікових категорій будуть мати різні входи у навчальний заклад.

Далі високопосадовець пройшов коридорами закладу, оглянув навчальні аудиторії, наповненість класу шкільними меблями. Так, як у деяких класах ще не встановлені меблі Олексій Чернишов поцікавився про терміни поставки. Голова райдержадміністрації Юрій Басюк разом з начальником відділу освіти, культури, молоді та спорту Наталією Грабельніковою запевнили, що меблі вже проплачені , чекають лише доставки до закладу. Також міністр оглянув їдальню та кухню, де готуватиметься їжа і поцікавився за який кошт відбуватиметься харчування школярів. Відповідь по обладнанню надали підрядники, а по організації харчування розповів директор школи Микола Гавриш, який сказав, що діти 1-4 класів харчуються безкоштовно, а 5-11 класи за власний рахунок, вартість якого складає 10 грн. В школі харчування організовуватиметься по новітній програмі Євгена Клопотенка.

Задля доступності до якісної освіти усіх категорій населення у школі встановлено автоматичний підйомник для людей з візком.

На вулиці Олексій Чернишов оглянув будівлю спортзалу і був приємно вражений, що з останнього його візиту 3 місяці назад, виросла будівля «з нуля». Сьогодні тут проводяться роботи по перекриттю та утепленню. Підрядники запевнили, що вже 1 жовтня будівлю буде здано в експлуатацію.

Оглядаючи територію школи, міністр ще раз забажав зайти у приміщення старої школи, де до цього навчалося не одне покоління дітей і запевнив, що ці «батьківські хатини» можуть бути лише музейними реліквіями, але аж ніяк навчальними аудиторіями».

На останок, міністр поспілкувався з працівниками школи, вчителями , почув їхню думку про нову школу, запитав чого ще не вистачає для організованого навчального процесу і попросив їх не сумувати за старою школою, а з новими силами та новими сучасними підходами до навчання розпочинати нову сторінку в житті школи та її школярів, які уже першого вересня переступлять такий довгожданий поріг.

Шепетівська РДА

0
репостів
0
репостів