Розділ Події

Судилківська ОТГ долучилася до Всеукраїнської акції «Сонях пам’яті»

Автор 29 серпня 2020, 13:45

29 серпня 2020 року в Україні офіційно вшановують пам’ять захисників,які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої країни. Символ Дня пам’яті захисників – СОНЯШНИК.

2014 рік, завершення серпня. На полях дозрівали соняшники, та зібрати їх тогоріч не судилося. Внаслідок збройного конфлікту на Сході України Збройні Сили України зазнали найбільших втрат. Тривали тяжкі бої, українські захисники стояли на смерть, падали від куль російського агресора посеред поля соняшників.

За офіційними даними, загинуло близько 400 бійців Збройних Сил, близько 200 – вважаються зниклими безвісти. Сотні зламаних людських доль: діти втратили батьків, дружини – чоловіків, батьки – дітей. То Іловайськ!..

Трагічна сторінка новітньої історії України. Цьогоріч уже шоста річниця Іловайського котла. Живе пам’ять, не вщухає біль. Щоденно болить від того, що боротьба за незалежність триває на Сході України, а найбільше бажання кожного з нас – щоб закінчилася війна, яка забирає життя славних синів і дочок.

27 – 29.08.2020 року у населених пунктах Судилківської сільської ради відбуваються пам’ятні заходи, приурочені Дню пам’яті захисників, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. У заходах беруть участь сільський голова Тетяна КОТИК, в.о старости сіл громади, працівники установ та організацій, які знаходяться на території сільської ради. Хвилиною мовчання учасники заходів вшановують пам’ять тих, хто не повернувся з війни.

У селах Велика Медведівка, Судилків, Вовківці, Березна відбулося покладання квітів до могил героїв війни на Сході України: Андрія Молодики, Юрія Лабунця, Руслана Скотенюка, Віктора Блиставця.

У сільських бібліотеках громади облаштовано тематичні виставки.

27 серпня на базі Судилківської сільської бібліотеки працівники сільської ради та керівники закладів загальної середньої освіти громади зустрілися з Мнюхом Віктором Антоновичем, директором Серединецької зош I-III ступенів, учасником бойових дій на Сході України. Віктор Антонович розповів про себе і побратимів, з якими воював, розповів про те, як гріли душу і серце вісточки з дому, листи і малюночки від учнів школи. У його робочому кабінеті на видному місці разом з прапором України знаходяться дитячі листівки і малюнки. Ці обереги були завжди з бійцем у його важких військових дорогах. Серед виставкових матеріалів, представлених у бібліотеці, Мнюх В.А. знайшов світлини бойових побратимів, які загинули у боях. І знову хвилююча розповідь, спогади, спогади…

… Завершується серпень 2020 року. Як і тоді у 2014-ому, на полях дозрівають соняшники. Вони – свідки тих трагічних подій – нині стоять на сторожі нашої пам’яті. Для кожного з нас ця квітка – символ – усвідомлення ціни незалежності, необхідності захисту нашої держави та необхідності гідного вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

«Пам’ять, стій, зупинись, на цій героїчній миті… Не дай забуттю, байдужості прийти в наші серця. Пам’ятаймо кожного загиблого, їхні імена, життєві дороги, мрії, плани. Вони собою захистили Україну, проявили мужність, відвагу, патріотизм» (з книги «Пам’ятати їхні імена…»)

Пам’ятаємо!..

Судилківська ОТГ

Відео

0
репостів
0
репостів