Розділ Події

Відбулись перші урочистості до Дня Державного Прапора України та Дня незалежності України

Автор 23 серпня 2020, 12:34

Напередодні державних величних свят – Дня Прапора України та 29 – ї річниці Незалежності України, 21 серпня, у Шепетівській районній державній адміністрації біля дошки Пам’яті Героїв Небесної Сотні відбулись заходи присвячені Дню Державного Прапора України та Дню Незалежності України.

В урочистостях взяли участь голова районної державної адміністрації Юрій Басюк, голова районної ради Петро Дзяворук, працівники Шепетівської райдержадміністрації, районної ради, представники підприємств, установ, організацій, учасники АТО.

Заходи розпочалися з підняття Державного Прапора. Урочисто, під звуки Гімну, підняти Державний Прапор України біля Дошки Пам’яті Героїв Небесної Сотні доручили учаснику антитерористичної операції на Сході України Роману Верхогляду, помічнику чергового СРПП №1 Шепетівського ВП ГУНП Василю Жуку та командиру відділення, водій 21-ї державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України Віктору Свідерському.

Зі щирими словами привітань, з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України та 29-ї річниці Дня незалежності України, до присутніх звернулися голова районної державної адміністрації Юрій Басюк та голова районної ради Петро Дзяворук.

Голова райдержадміністрації Юрій Басюк наголосив, що свято Незалежності – це день, до якого йшло не одне покоління наших предків і сьогодні на кожному з нас лежить обов’язок захищати свою країну, берегти її суверенітет та кордони. Побажав усім міцного здоров’я, добра, благополуччя, мирного неба над головою і щоб серця кожного з нас наповнювалися гордістю за нашу державу, прагненням до єдності та порозуміння.

Кращих працівників різних установ та організацій району за сумлінну працю, активну громадську діяльність, патріотичне виховання, вагомий внесок у соціально – економічний та культурний розвиток району та з нагоди 29-ї річниці Незалежності України було нагороджено грамотами Хмельницької обласної державної адміністрації, Хмельницької обласної ради, Шепетівської районної державної адміністрації, районної ради та цінними подарунками.

Сьогодні наша країна знову відстоює свою незалежність, кращі сини і доньки віддають своє життя, боронячи кордони нашої держави.

Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували пам’ять борців за незалежність України – Героїв Небесної Сотні, учасників АТО, які загинули захищаючи ідеали демократії, європейське майбутнє держави, територіальну цілісність України.

Завершились урочистості виконанням Державного Гімну України. Музичні вітання присутнім на заході дарували працівники районного будинку культури.

23 серпня, у День Державного Прапора України, шепетівчани разом із всеукраїнською спільнотою долучились до підняття Державного Прапора. У місті урочистості відбулися біля центрального флагштоку.

Почесну місію підняття Державного Прапора доручено подружжю військовослужбовців, які неодноразово перебували у зоні проведення антитерористичної операції та операції об'єднаних сил на сході України, - майору Ігорю Кузьміну та сержанту Вікторії Кузьмін.

Міський голова Михайло Полодюк, звертаючись до містян, привітав шепетівчан із найбільшим загальнодержавним святом та побажав усім мирного неба над головою, сил та настаги у творенні української державності.

В урочистій обстановці від імені Шепетівської міської ради та її Виконавчого комітету Михайло Іванович вручив шепетівчанам Почесні грамоти та цінні подарунки з нагоди Дня незалежності України.

Жителі міста вшанували хвилиною мовчання борців, які загинули за збереження цілісності України на сході держави та Героїв Небесної Сотні. Для покладання квітів до їх могил делеговано військовослужбовців-учасників АТО та ООС, старшину Олександра Фещина та старшого солдата Альону Павлюк.

Корзини живих квітів також покладено до пам'ятника українського Пророка та митця Тараса Григоровича Шевченка та пам'ятного знака громадсько-політичного діяча Симона Петлюри.

Святкові та меморіальні заходи відбулись за участі представників влади міста, депутатів міської ради, посадових осіб місцевого самоврядування, керівників та працівників установ, підприємств, організацій міста, представників громадських організацій, мас-медіа, молоді, військовослужбовців, учасників антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях, учасників Революції Гідності та членів їх родин та інших активних шепетівчан.

Святкування продовжаться завтра, 24 серпня, у міському парку культури та відпочинку, де о 16.00 відбудеться концерт «Споконвічна рідна земля, незалежна держава моя». Шепетівчани матимуть можливість переглянути виступи виконавців та творчих колективів міста, муніципального естрадно-духового оркестру, працюватимуть атракціони.

З нагоди державного свята у бібліотеках міста було організовано тематичні виставки та експозиції, присвячені темі 29-ї річниці незалежності України, інших матеріалів, що ілюструють процес боротьби за незалежність України.

Також у дитячій художній школі провели виставку робіт учнів та викладачів до Дня Державного прапора України «Прапор країни – це честь України» та до Дня незалежності України «Хай світанки твої, Україно, сонце сяйвом мережить своїм».

Фотозвіт із урочистостей

За матеріалами Шепетівської РДА та Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів