Розділ Події

Неподалік Цукрового заводу провели техогляд водозабірної свердловини

Автор 29 липня 2020, 10:28

Вчора, 28 липня, фахівці Шепетівкаводоканалу провели планове технічне обслуговування комплексу споруд водозабірної свердловини №10 та підвищуючої насосної станції. 

Технічний огляд передбачав зупинку водопостачання на час проведення робіт.

“Під час обстеження за допомогою підйомного крана витягується насос та оглядають його обладнання. Потім перевіряють водопідйомні труби. Інженер вимірює динамічний і статичний рівень свердловини. Тобто рівень води, коли свердловина включена і коли виключена. Окрім цього оглядають електричне обладнання, яке керує насосом, та звіряють показники лічильників. Для лабораторного контролю відбирають проби води”, - пояснює головний інженер водоканалу Андрій Савчук.

Оскільки свердловина знаходиться за адресою вул. Заводська, 25А, водопостачання тимчасово припинили у районі від Цукрового заводу до магазину “Епіцентр”.

“Сам процес техогляду триває відносно недовго. Сьогодні працівники водоканалу практично за 1,5 години провели усі необхідні роботи з технічного обслуговування комплексу споруд водозабірної свердловини. Проте днями на диспетчерську службу надійшли ще звернення, які пов’язані з проблемами водопостачання у цьому районі. Аби декілька разів не вимикати споживачам воду, ми вирішили поєднати техогляд з ремонтними роботами, які неможливо виконати без припинення водопостачання”, - розповідає директор КП “Шепетівкаводоканал” Віталій Биков.

Про тимчасову зупинку водопостачання мешканців вулиць мікрорайону були повідомлені на офіційному сайті Шепетівкаводоканалу, у соціальних мережах та у місцевих онлайн-ЗМІ. На жаль, не всі споживачі поставитися з розумінням до такого оголошення.

“Ми розуміємо, що відсутність води створює дискомфорт у мешканців та викликає обурення. Разом з тим робота фахівців водоканалу полягає не лише у ліквідації уже наявних проблемних ситуацій, а й у тому, аби не допустити майбутніх глобальніших аварій. Бо останні можуть спричинити зупинку водопостачання усього району на значно триваліший період і у більш не вдалий час”, - пояснює Віталій Биков.

Зупинка водопостачання у зв’язку з плановим технічним обслуговуванням тривала з 9:00 до 14:00 год. У другій половині дня водопостачання було відновлено.

Адміністрація Шепетівкаводоканалу ще раз просить вибачення за тимчасові незручності!

Докладаємо максимум зусиль, щоб завершувати роботи якомога швидше і забезпечувати мешканців якісними послугами з водопостачання.

За матеріалами Шепетівського КПВКГ

0
репостів
0
репостів