Розділ Події

У Шепетівці рятували лебедя, який ковтнув рибацький гачок

У Шепетівці рятували лебедя, який ковтнув рибацький гачок Фото Віктора Хім'яка

Вчора в нашій групі у фейсбук шепетівчанин Віктор Хім'як розповів, що один з лебедів, який мешкає на водосховищі річки Косецької, ковтнув рибацького гачка. Та так, що поплавок стирчав біля самого клюву. На заклик про допомогу пернатому відгунулось багато людей в коментарях.

Спочатку Віктор зателефонував до рятуальників, але ті сказали, що не можуть додзвонитись до ветеринара і порадили зачекати до понеділка. Така відповідь не задовільнила людей і вони почали шукати шляхи порятунку лебедя власними силами.

Сьогодні на заклик Віктора відгукнулась Любов Дементєєва та Ірина Александрук, до яких приєднались мешканці, які проживають біля водойми. Спочатку досить довго шепетівчани закликали лебедя підплисти до них. Як написала пані Ірина:

Зі сторони це виглядало дивно і кумедно. Я говорю з лебедем і вговорюю його дати себе впіймати. А потім погрожую, що буду тут до ранку, але все одно його впіймаю! Мабуть він мене просто пожалів і дозволив йому допомогти.

З нагоди сьогоднішнього свята Дня Петра і Павла він вже навіть отримав кілька імен. Ірина Александрук звала його Петром Павловичом або Павлом Петровичем.

Після того як шепетівчани впіймали підсаком лебедя, вони знерухомили його за допомогою сітки та почали обрізати леску з поплавком який стирчав із клюва. Як виявилось, гачок заплутався за поплавок і птиця його не ковтала, однак лебедю на всяк випадок все одно вкололи антибіотик.

Після вдалої операції пернатого випустили до водойми. Щиро вдячні всім хто долучився до доброї справи і будемо сподіватись, що ця пригода не принесе жодних наслідків для здоров'я лебедя.

Останнє редагування 12 липня 2020, 15:50

Відео

0
репостів
0
репостів