Розділ Події

Шепетівка отримає 173 тис.грн. на благоустрій парку

Автор 01 квітня 2013, 19:34

14 березня 2013 року відбулось засідання Ради Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Рішенням Ради № 2 згідно висновків Дирекції та Експертної комісії Конкурсу затверджено перелік проектів-переможців Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування 2012 року, а також обсяги їх фінансування з державного бюджету у 2013 році.

Серед проектів-переможців є спільний проект Шепетівської міської ради та Хмельницького регіонального благодійного фонду «Зміцнення громад», який має назву «Створення Ойкуменічного центру під відкритим небом для зміцнення громади та сталого розвитку міста Шепетівка».

Згідно проекту планується:

• проведення 4 щомісячних суботників та 2 акцій «Стоп сміттю!» (прорідження кущів, очищення ставка тощо) з залученням мешканців територіальної громади міста.

• здійснення паркового планування, заснованого на ідеї зонування за етапами становлення особистості (дитячий сектор, сектор школярів, молодіжний сектор, сектор для молодят, сектор для людей старшого та похилого віку).

• озеленення парку – насадження центральної алеї 50 кущами троянд.

• оренда шатрів для заходів https://didzher.com/arenda-shatrov у компанії Диджер Эффект.

• встановлення: додаткових 20 лав та 5 альтанок для відпочинку, «родинного дерева», лави закоханих, 2 «Табло екологічних ідей», 2 пандусів дитячих візочків та для людей з обмеженими можливостями, а також контейнерів з роздільним сортуванням сміття.

• фарбування містка через ставок.

• благоустрій туалету, майданчика для дискотек, літньої естради (створення Центру для людей похилого віку).

• благоустрій 8 наявних атракціонів.

• розробка, організація та нанесення розмітки 2 велодоріжок з подальшою можливістю проведення спортивних змагань з велотріалу, скейтерів та роллерів.

• організація та проведення конкурсу дитячих робіт «Моя Шепетівка – місто-казка!» та 3 квестів на екологічну тематику.

• розробка та поширення 20 тис. буклетів з проблематики сталого розвитку та екології міста та оголошень про проведені заходи, а також інформації про Ойкуменічний центр під відкритим та заходи, що в ньому проводяться.

На реалізацію цих завдань місто Шепетівка отримує 173 тис. грн. з державного бюджету та здійснює власний внесок згідно рішення № 30 від 30 травня 2012 року у розмірі 5000 грн, прийнятого на засіданні XXIV сесії Шепетівської міської ради. Хмельницький регіональний благодійний фонд «Зміцнення громад», дотримуючись меморандуму про наміри, вже встановив майданчик для дітей віком від 2-ох років, який розташовується у Парку культури і відпочинку міста Шепетівка.

Фонд сприяння розвитку місцевого самоврядування в Україні створено 17 квітня 1992 року. Основним напрямом його діяльності є підготовка законопроектів і концептуальних документів з територіальної організації влади та місцевого самоврядування. З 2003 року Фонд здійснює організацію та адміністрування Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Фінансування Конкурсу формується з коштів Державного бюджету України.ма

Останнє редагування 06 вересня 2018, 04:05
0
репостів
0
репостів