Розділ Події

Напередодні Дня Героїв у Шепетівці вшанували борців за незалежність України

Автор 23 травня 2020, 08:45

В переддень Дня Героїв, започаткованого для пам’яті тих, хто поклав життя в боротьбі за волю та незалежність України, на знак вшанування пам’яті полеглих патріотів України міський голова Михайло Полодюк, заступник міського голови Наталія Стасюк поклали квіти до пам’ятного знаку Симону Петлюрі.

Після цього керівники міста на Алеї Слави Героїв України вшанували пам’ять воїнів, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави на Сході України, покладанням квітів до пам’ятного знаку, та вшанували Героя України Миколу Дзявульського.

Ідея Свята Героїв виникла у середовищі українських націоналістів. Уперше офіційно воно було запроваджене постановою ІІ Великого Збору ОУН, який відбувся у квітні 1941 року в Кракові: «Обов’язуючі організаційні свята є: свято соборності 22 січня, свято Героїв революції дня 23-го травня і День боротьби 31 серпня».

Дата 23 травня була вибрана не випадково. У травні за суперечливих обставин загинув ідеолог українського самостійництва Микола Міхновський. 23 та 25 травня були вбиті лідери українського визвольного руху Євген Коновалець та Симон Петлюра.

Традиція вшанування героїв 23 травня міцнішає. Особливо, з огляду на те, що з 2014 року українці відстоюють територіальну цілісність та право на вільний вибір розвитку своєї держави у війні з Російською Федерацією, яка анексувала Крим та окупувала частину Донбасу. На жаль, ряди героїв, які віддали своє життя в останні шість років, поповнюється чи не щодня.

За матеріалами Шепетівської міської ради

Останнє редагування 23 травня 2020, 09:15
0
репостів
0
репостів