Розділ Події

У Шепетівському районі провели моніторинг забезпечення прав дітей

Автор 05 травня 2020, 12:07
Питання забезпечення прав дітей в умовах карантину, створення безпечного середовища для проживання дітей, які повернулися в сім’ї із закладів інституційного догляду та виховання, перебуває на постійному контролі голови Шепетівської районної державної адміністрації. 

З метою визначення спроможності кожної сімї, у яку повернулися діти, забезпечити їх потреби та, насамперед, безпеку - створено комісію з моніторингу забезпечення прав дітей, які повернулися до сімей із закладів інституційного догляду та виховання дітей на період карантину.

Саме тому, 04 травня 2020 року, членами комісії, а саме: завідувачем сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей – Оленою Козачук, начальником відділу соціальної роботи центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді – Андрієм Цідиком, інспектором ювенальної превенції Шепетівського відділу поліції – Віталіною Ліпською із залученням представників виконавчого органу Ленковецької сільської ради об’єднананої територіальної громади, здійснено виїзд у села: Коськів, Брикулi, Чотирбоки, Мокіївці, Вишневе.

Під час рейду обстежено 9 сімей, у яких виховується 19 дітей і які повернулися із закладів інституційного догляду та виховання.

З батьками проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу про те, як слід діяти у разі наявності у батьків або дитини ознак захворювання; щодо відповідального ставлення батьків до виконання своїх обов’язків по догляду та виховання дитини; наголошено на відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.

Встановлено, що умови проживання дітей задовільні, батьки спроможні забезпечувати догляд і виховання дітей в умовах карантину.

Начальник служби у справах дітей Шепетівської районної державної адміністрації Богуш Ю.

Останнє редагування 05 травня 2020, 12:22
0
репостів
0
репостів