Розділ Події

Шепетівчани блокували сесію міської ради через ліфти

Автор 13 лютого 2020, 18:25

Сьогодні, 13 лютого, мешканці житлових будинків на вулиці Залізничній, 93 та Проспекті Миру, 18, 22 прийшли на засідання 69 сесії міської ради. Перед початком засідання сесії шепетівчани оточили президію та клопотали про вирішення питання щодо підключення ліфтів багатоповерхівок, які призупинені у зв’язку із необхідністю проведення їх капітального ремонту, що потребує суттєвих коштів.

Із даним зверненням жителі Шепетівки на сесію завітали не вперше. У грудні 2019 року депутати міської ради внесли зміни в додаток до Програми розвитку житлово-комунального господарства міста Шепетівка на 2018-2022 роки. Таким чином депутати підтримали можливість співфінансування з міського бюджету витрат на експертне обстеження ліфтів та на капітальний ремонт ліфтів у будинках, де створено ОСББ чи визначено співвласниками управителя.

Міська рада на основі внесених змін до Програми замовила у державного ліцензійного експерта провести експертне обстеження ліфтів. Після отримання висновку, відповідно до вимог чинного законодавства можна буде з міського бюджету виділити кошти на ремонт ліфтів та визначитися із виконавцем робіт.

У зв’язку із тим, що бюджетна сесія відбудеться 27 лютого, розгляд питання про виділення коштів на проведення капітального ремонту ліфтів буде розглянутий 27 лютого при уточненні бюджету міста на 2020 рік.

Після того як міський голова Михайло Полодюк роз’яснив шепетівчанам ситуацію із виділенням коштів з міського бюджету на ремонт ліфтів, жителі багатоповерхівок залишили сесійну залу.

Далі містяни пішли на спільну зустріч мешканців багатоповерхівок та представників компанії «Хмельницькліфт», яка обслуговує ліфти у їхніх будинках.

Прес-служба Шепетівської міської ради

Останнє редагування 13 лютого 2020, 18:28
0
репостів
0
репостів