Розділ Події

У Шепетівці вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Автор 13 грудня 2019, 16:33

Сьогодні біля пам’ятного  знаку учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбувся меморіальний захід. Щоб вшанувати пам’ять чорнобильців зібралися ліквідатори та постраждалі від наслідків аварії, члени Шепетівського міського товариства «Союз Чорнобиль», посадовці міської ради, представники громадських організацій, духовенство та містяни.

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відзначається щорічно 14 грудня у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

До присутніх зі словами шани звернувся міський голова Михайло Полодюк. Він подякував ліквідаторам за самопожертву, за те що колись мужньо виконали свій обов’язок. Михайло Іванович повідомив учасникам зібрання, що на сесії Шепетівської міської ради було прийнято рішення про надання ліквідаторам одноразової грошової допомоги.

До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС  та за сумлінну і самовіддану працю, високий професіоналізм, героїзм та активну життєву позицію Михайло Полодюк відзначив ліквідаторів – найактивніших членів  Шепетівського міського товариства «Союз Чорнобиль» Почесними грамотами Шепетівської міської ради та подарунками.

Також у заході взяли участь  секретар міської ради Микола Кикоть,  заступник міського голови Наталія Стасюк та керуючий справами виконавчого комітету Василь Рачук.

Голова Шепетівського міського товариства «Союз Чорнобиль» Микола Чайка зазначив, що радіація – ворог, якого не видно і навіть сьогодні вона продовжує вбивати учасників ліквідації аварії на ЧАЕС та вимушених переселенців. Побажав ліквідаторам міцного здоров’я та довгих років у колі родин.

Настоятель храму Миколая архієпископа Мирлікіївського Чудотворця Православної Церкви України отець Василь Гетьман звернувся до присутніх зі словами вдячності та підтримки. У спільній молитві учасники мітингу згадали загиблих та померлих від радіації.

Завершився мітинг-реквієм покладанням квітів до пам’ятного знаку.

Прес-служба Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів