Розділ Події

Сергій Цибізов та інші звільнені моряки зустрілись також з Петром Порошенко

Автор 13 вересня 2019, 17:04

Ми вже писали, як президент України Володимир Зеленський зустрівся зі звільненими українськими військовими моряками, яких утримували в Російській Федерації, але це була не єдина зустріч з президентом.

У військовому шпиталі з моряками зустрівся також п’ятий президент України, лідер політичної партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Ваша витримка, ваша мужність, ваша мудрість, ваша вірність військовій присязі – це побачив весь світ»

Він також нагадав, що Радою Європейського Союзу і Парламентською асамблеєю Ради Європи, Сполученими Штатами, після захоплення українських моряків у Керченській протоці, був прийнятий спеціальний так званий азовський пакет санкцій.

«І кожного, хто брав участь, давав накази, хто санкціонував, хто вів незаконні слідчі дії, хто приймав судові рішення по вашому арешту – кожен увійшов до санкційного листа. Кожен увійшов у список тих, у кого мають конфіскувати майно як тільки він з’являється на Заході. Кожен не залишився непокараним за знущання над українськими Збройними силами»

Звільнений моряк Андрій Оприско зазначив, що перебуваючи у російському полоні, моряки не втрачали впевненості у тому, що їх буде звільнено.

«Як то кажуть: тіло в тюрмі, а дух був вільний. Тому ми знали, що нас дома чекають. Ми знали, що ми праві, що ми правильно вчинили. І всі хлопці як один вирішили продовжувати службу. Ми переможемо», – зазначив Андрій Оприско.

Останнє редагування 13 вересня 2019, 17:13
0
репостів
0
репостів