Розділ Події

Суд у Москві продовжив арешт шепетівському полоненому моряку

Автор 18 липня 2019, 02:04

Лефортівський суд Москви продовжив арешт на три місяці групі українських моряків Роману Мокряку, Андрію Оприску, Володимиру Терещенку, Андрію Шевченку та шепетівчанину Сергію Цибізову.

Таким чином суд задовольнив клопотання слідчих ФСБ Росії. Засідання проводили у закритому режимі. До суду приїхали родичі військовополонених. Моряки не відповідали на питання судді, які не стосувалися їх імені, дати народження та звання. Захисники українців наполягали на тому, що вони є військовополоненими.  

Під час засідання адвокати заявили клопотання про долучення до матеріалів справи наказу Міжнародного трибуналу з морського права про негайне звільнення моряків та суден, докладу Уповноваженого верховного комісара ООН по правам людини та двох резолюцій ПАРЄ. Але суд відмовив у задоволенні даного клопотання. 

Нагадаємо, 15 липня українських моряків включили до списку обміну полоненими, а раніше 9 липня російське слідство пред`явило обвинувачення в остаточній редакції всім 24 військовополоненим українським морякам.

Останнє редагування 18 липня 2019, 02:10
0
репостів
0
репостів