Розділ Події

За участі обласних посадовців відбулась нарада щодо опалювального сезону в Шепетівці

Автор 12 липня 2019, 20:02

12 липня тимчасово виконуючий обов’язки заступника голови Хмельницької облдержадміністрації Олександр Дехтярук відвідав Шепетівку з робочим візитом та провів нараду щодо вирішення питання своєчасного початку та успішного проходження опалювального періоду 2019-2020 років у місті.

Участь в зустрічі взяв начальник управління житлово-комунального господарства Хмельницької обласної державної адміністрації Сергій Дашковський, перший заступник міського голови Володимир Вихівський, директор КП «Шепетівське комунальне підприємство водопровідно-каналізаційного господарства» Віталій Биков, депутати  Шепетівської міської ради, посадовці виконавчого комітету, керівники управлінських компаній міста та керівник ТОВ «Шепетівка Енгергоінвест» Олександр Пустовойт.

Володимир Броніславович констатував, що протягом 2018-2019 років із Державного бюджету ТОВ-у «Шепетівка Енергоінвест» перераховано субвенцію по пільгах і субсидіях на суму 38 мільйонів гривень та з місцевого бюджету проведено 100-відсоткову оплату за спожиті послуги комунальними установами міста на суму близько 9 мільйонів гривень.  Загальна сума склала 47 мільйонів гривень, не враховуючи коштів, які  підприємство отримувало від населення та інших споживачів. Більша частина цих коштів мала піти на погашення боргу за спожитий газ перед НАК «Нафтогаз України». Натомість, борг зріс ще на 19 мільйонів гривень. Водночас, ТОВ «Шепетівка Енгергоінвест» має заборгованість по сплаті концесійних платежів до місцевого бюджету міста Шепетівка. Станом на 11 липня 2019 року сума боргу складає 1 мільйон 942 тисячі 253 гривні. Добровільно сплачувати борг ТОВ-о відмовляється. Шепетівська міська рада звернулася до суду про примусове стягнення коштів.

Керівник ТОВ «Шепетівка Енгергоінвест» Олександр Пустовойт, вкотре, повідомив, що відмовляється повертати цілісний майновий комплекс у комунальну власність. Також, зазначив, що Шепетівська міська рада винна підприємству різницю в тарифах. Проте, тариф встановлений ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» у листопаді 2018 року – економічно обгрунтований.

Після затвердження тарифу на теплопостачання у листопаді 2018 року, виконавчий комітет звернувся до Головного управління Держпродспоживслужби у Хмельницькій області із заявою щодо проведення перевірки обгрунтованості планування витрат, які були включені до повної собівартості теплової енергії, її виробництва, транспортування та постачання послуг з централізовного опалення, а також формування тарифів.

Позапланова перевірка вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін в ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» порушень не встановила та підтвердила економічну обгрунтованість планування витрат при  формуванні тарифу. Що відображено в акті №1 перевірки дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

Перший заступник міського голови Володимир Вихівський повідомив, що справа  про усунення перешкод в користуванні майном знаходиться на розгляді у Рівненському апеляційному господарському суді.

20 лютого 2019 року Касаційний господарський суд у складі Верховного суду України розглянув касаційну скаргу ТОВ«Шепетівка Енергоінвест» на постанову Північно-західного апеляційного господарського суду від 20 грудня 2018 року та рішення Господарського суду Хмельницької області від 24 вересня 2018 року. Касаційну скаргу залишено без задоволення, а рішення господарського суду Хмельницької області – без змін.

Отже, рішення Верховного суду України, як рішення останньої інстанції є підтвердженням законності та чинності рішення сесії Шепетівської міської ради № 1 від 6 листопада 2017 року «Про відмову від договору концесії в односторонньому порядку та повернення майна».

Однак, ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» відмовилось передавати майно в добровільному порядку. Тому Шепетівська міська рада в грудні 2018 року звернулася до Господарського суду Хмельницької області з позовом про усунення перешкод в користуванні майном.

Після винесення судом рішення на користь Шепетівської міської ради ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» подало апеляцію.

Наступна нарада відбудеться після прийняття остаточного рішення у цій справі Рівненським апеляційним господарським судом.

За матеріалами Шепетівської міської ради

Останнє редагування 12 липня 2019, 20:05
0
репостів
0
репостів