Розділ Події

На "надзвичайній комісії" обговорювали зруйновані труби котелень, забиті зливові каналізації та несправні вуличні пожежні гідранти

Автор 20 червня 2019, 21:58

Сьогодні під головуванням міського голови Михайла Полодюка відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Одним із найвагоміших питань порядку денного члени комісії розглянули питання про демонтаж цегельних димових труб котелень по вул. Героїв Небесної Сотні,54 та Судилківська, 100.

Начальник управління житлово-комунального господарства та з питань регулювання земельних відносин Павло Цвіркун повідомив, що такі дії концесіонера – ТОВ «Шепетівка Енергоінвест», можуть привести до зриву опалювального сезону 2019-2020 років та залишити без теплопостачання квартири та установи мікрорайонів обслуговування згаданих котелень. А це: навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія», міський будинок культури, дошкільний заклад «Сонечко», центр науково-технічної творчості учнівської молоді, де навчаються близько тисячі дітей, що відвідують заклади освіти та культури і 149 квартир шепетівчан по вулицях Судилківській та Героїв Небесної Сотні.

Генеральний директор ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» Олександр Пустовойт на засідання комісії був запрошений офіційно та належним чином, але не з’явився, тому члени комісії не мали змоги отримати пояснення таких дій підприємства щодо руйнування майна комунальної власності та не отримали гарантій від керівника теплопостачального підприємства щодо відновлення зруйнованих труб котелень.

У зв’язку із критичною ситуацією, яка складалася у мікрорайонах обслуговування котелень, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки надзвичайних ситуацій прийняла рішення зобов’язати ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» до 1 вересня поточного року відновити зруйновані труби. Також інформацію про самовільне руйнування ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» комунального  майна без необхідних на те дозволів та погодження із міською радою буде винесено на розгляд обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки надзвичайних ситуацій та доведено до вищих органів державної влади.

Крім того, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Шепетівської міської ради звернулася до правоохоронних органів:  місцевої прокуратури, відділу поліції ГУ НПУ в Хмельницькій області, міського відділу Управління СБУ України у Хмельницькій області,  провести розслідування про вчинене кримінальне правопорушення керівником ТОВ «Шепетівка Енергоінвест».

Наступним питанням порядку денного директор комунального підприємства «Шепетівське ремонтно-експлуатаційне підприємство» Юрій Шайнога інформував членів комісії щодо прочищення зливових каналізацій міста. Члени комісії обговорили проблемні моменти, що виникають у ході виконання робіт, також була озвучена можливість залучення матеріальних ресурсів комунального підприємства Шепетівського водопровідно-каналізаційного господарства та механізм отримання згоди власників приватних територій на проведення робіт з очистки зливової каналізації, що прокладена на їх приватній території. Комісія визнала організацію робіт по ліквідації наслідків  незавершеною. У зв’язку з цим доручила управлінню житлово-комунального господарства та з питань  регулювання земельних відносин міської ради проаналізувати причини та взяти на контроль роботу комунального підприємства «Шепетівське ремонтно-експлуатаційне підприємство» щодо приведення зливових каналізацій в працездатний стан. Також серед населення буде проведена роз’яснювальна робота щодо необхідності страхування майна та будівель на випадок виникнення надзвичайних ситуацій.

Окремим рішенням комісією затверджено план роботи щодо виконання попереджувальних заходів підтоплень житлових будинків у Шепетівці.

У ході засідання розглянуто інформацію про стан пожежного водопостачання. Начальник Шепетівського районного сектору Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Хмельницькій області Віктор Матвійчук зауважив, що проведеною перевіркою встановлена несправність деяких наявних  вуличних пожежних гідрантів, які знаходяться на обліку в  комунальному підприємстві Шепетівського водопровідно-каналізаційного господарства. Більшість протипожежних гідрантів на території міста встановлена ще за часів Радянського союзу і за цей довготривалий період часу втратила працездатність. Тому для покращення зовнішнього протипожежного водопостачання комісія прийняла рішення у найкоротший термін вирішити питання щодо ремонту пожежних гідрантів та доручила директору водоканалу Віталію Бикову вжити заходів для налагодження надійного пожежного водопостачання міста. Оскільки відновлення гідрантів потребує фінансових витрат, на сесії міської ради буде розглянуто можливість виділити частину коштів з міського бюджету для відновлення гідрантів.

Також з метою запобігання пожежам в екосистемах у пожежонебезпечний період 2019 року комісія дала доручення керівникам освітніх закладів міста, закладів культури, житлово-комунального господарства, оздоровчо-лікувальних установ, громадських організацій провести інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення з основ пожежної безпеки, попередження травмування та загибелі людей внаслідок пожеж. Відділам держаної служби з надзвичайних ситуацій,  поліції, громадських організацій доручено організувати періодичні патрулювання стихійних місць масового відпочинку людей на природі.

З метою забезпечення пожежної безпеки під час відпочинку дітей в дитячих оздоровчих закладах  доручено вжити заходів з утримання систем та засобів протипожежного захисту у справному стані, у кожному закладі освіти провести інформаційно-роз’яснювальну роботи з питань пожежної безпеки з дітьми та практичне відпрацювання дій обслуговуючого персоналу та дітей у випадку надзвичайних ситуацій та пожеж.

0
репостів
0
репостів