Розділ Події

Шепетівчани вперше відзначили День міста влітку

Вчора Шепетівка вперше відзначала своє день народження влітку, а не восени як було до цього. Нагадаємо, що нову дату святкування місцеві депутати затвердили наприкинці березня. З нагоди свята на площі імені Тараса Шевченка відбулись урочистості та святковий концерт.

Розпочалась програма  з концерту колективів дитячої музичної школи  «Тобі наш талант і натхнення». Та виступу колективів художньої самодіяльності шкіл міста — Дитяча Арт-Паті «У пошуках натхнення».

Міський голова Михайло Полодюк звернувся до учасників свята з вітальним словом. Михайло Іванович привітав присутніх з «новим» Днем міста, побажав усім шепетівчанам здоров’я, щастя та добробуту. Він зазначив, що головна цінність Шепетівки – це його громада. Також зауважив, що разом ми створюємо різнобарвне місто, яке живе, працює і розвивається.

Михайло Полодюк розповів присутнім, як вдалося встановити історичну дату надання Шепетівці Магдебурзького права та, як жило і управлялося  наше місто у далекому 1619 році.

Користуючись нагодою, міський голова привітав працівників легкої промисловості, які 9 червня відзначають своє професійне свято та активно розвивають галузь у Шепетівці.

Під час церемонії  нагородження Почесними грамотами Шепетівської міської ради та цінними подарунками міський голова разом із заступником міського голови Наталією Стасюк відзначив кращих представників підприємств, установ та громадських організацій міста, які зробили вагомий внесок у розвиток Шепетівки та працюють на благо громади.

Зі словами привітань до присутніх звернулися народний депутат України Роман Мацола, міський скарбник з міста Ловіч Аркадіуш Поцсцентка, Славутський міський голова Василь Сидор та Новоград-Волинський  міський голова Віктор Весельський.

Після урочистої частини захід продовжився виступами дитячих колективів та концертом за участю молодіжних хореографічних і вокальних колективів міста «Я  тобі співаю, рідне місто».

Зі святом шепетівчан привітали учасники фольклорного гурту «Кодеркі» з міста Ловіч (Республіка Польща), які презентували народну вокально-танцювальну програму. Далі концерт продовжується виступом етно-гурту «Дуліби»  Рівненської  обласної філармонії. 

На площі перед міською радою діяло виставкове містечко. Шепетівчани та гості міста могли оглянути роботи учнів  дитячої художньої школи  до свята міста «Я люблю  Шепетівку», учнівські творчі роботи Шепетівського профліцею та вернісаж фотографій «Найкраща молодь та діти Шепетівки». Діяли креативні фотозони та дивовижні майстер‑класи.

Також на святі діяла спортивно-ігрова локація, де відбулись показові виступи спортсменів міста  «Спортивний майданчик», виступи з боксу, футболу, карате, бойового самбо та боротьби вільної. Шахісти провели сеанс одночасної гри з шахів та шашок. Шепетівчани переглядали фото шепетівських спортсменів у ході акції «Спортивна гордість міста».  У ігровій зоні грали в  ДАРТС та набивали (жонглювання) футбольного м’яча.

Спортсмени розважили учасників Дня міста фігурним катанням на велосипедах, де головне — вміння утримати баланс, при цьому виконуючи різноманітні трюки, якнайменше торкаючись землі ногами і тілом, та продемонстрували переправу  людини та транспортного засобу через яр чи річку.

Протягом свята діяло торгівельне обслуговування та працювали атракціони.

Завершилось святкування вечірньою програмою — виступи рок-гуртів «Мадам Тюссо» та «СКАЙ», а також фаєр-шоу.

За матеріалами Відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради

Більше фото із святкування дня міста 2019 року
Останнє редагування 10 червня 2019, 16:28

Відео

0
репостів
0
репостів