Розділ Події

До нас знову завітали юні гості із Польщі

Автор 08 червня 2019, 21:11

Сьогодні до Шепетівки прибула делегація з міста Ловіч (Республіка Польща) на чолі з бургомістром та у складі міських посадовців і учасників фольклорного гурту «Кодеркі». Завтра діти візьмуть участь у концертній програмі в рамках святкування Дня міста та 400-річчя надання Шепетівці Магдебурзького права.

Спершу молодь відвідала Шепетівську міську раду. Міський голова Михайло Полодюк привітав юних артистів у нашому місті.

Далі учасники зустрічі спілкувалися у сесійній залі Шепетівської міської ради. Діти переглядали ролик про Шепетівку і пробували голосувати за допомогою електронної системи голосування «ВІЧЕ». Посадовці Шепетівської міської ради відповідали на питання гостей, а ті ділилися першими враженнями.

Опісля делегація з Ловіча рушила до обласного літературно-меморіального музею М.О.Островського, де дітям розповіли про буремні події початку ХХ століття в Україні і Шепетівці та подальший період радянської окупації. У краєзнавчому відділі літературно-меморіального музею М.О.Островського учасники гурту взяли участь у демонстрації народних обрядів та оглянули старовинні предмети народного побуту.

Також дітям розповіли про російську агресію на сході України та воєнні дії, які тривають з 2014 року. Гості оглянули експонати привезені із зони проведення Операції об’єднаних сил, фото наших земляків, які захищають наше мирне життя та фото героїв, які загинули в боях на сході України. По обіді гостей чекала екскурсійна подорож до Острога.

За матеріалами Відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів