Розділ Події

Шепетівчани відзначили День вишиванки та День Героїв

Автор 27 травня 2019, 00:41

26 травня з нагоди відзначення в Україні Дня Героїв та Дня вишиванки на площі Т.Г.Шевченка пройшов святковий концерт, фольклорний марафон, патріотичний флешмоб, відбулось нагородження за найкращі вишиванки у різних категоріях.

День Героїв або Свято Героїв — щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України, передовсім, лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся міський голова Михайло Полодюк. Він зауважив, що після тривалих дощів цей сонячний день дав нам можливість зібратися та вшанувати наших національних героїв. Також наголосив, що Україна зараз відбудовується і починається це відродження з таких невеликих міст, як Шепетівка. І тільки завдяки спільній роботі громади можуть досягнути позитивних результатів у містах та по всій Україні. Михайло Іванович закликав берегти та примножувати українські традиції, а насамкінець побажав усім миру, добра та злагоди.

Упродовж святкового концерту свою майстерність і таланти продемонстрували творчі колективи та виконавці закладів культури, освіти міста та громадських організацій, серед них: ансамбль бандуристів «Мозаїка» дитячої музичної школи (кер. Олена Малинюк); хоровий колектив «Ветеран» (кер. Анатолій Шнайдер); народний аматорський колектив «Колорит» (кер. Ольга Башинська); колектив «Кумасі» міського центру дитячої та юнацької творчості (кер. Жанна Балагур), солістка Шепетівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №8 Олександра Лукашук.

Також, впродовж дійства проводилися майстер класи з плетення вінків із квітів та створення зачіски в українському стилі, малювання, тощо. Діяла виставка літератури присвяченої борцям за незалежність та соборність України, яку розгорнули міські бібліотеки, виставка картин та вишиванок. Діти із задоволенням робили малюнки на обличчі.

Своїми виступами глядачів вразила команда чирлідирів «First school» Шепетівської загальноосвітньої школи І-ІII ступенів №1 ім. М.Островського (кер. Олексій Шуляков). Завдяки своїй цілеспрямоваості команда стала дворазовим чемпіоном України з чирлідингу.

Також свою вправність та фізичну підготовку продемонстрували хлопці та дівчата — учні Шепетівської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 з поглибленим вивченням основ економіки і правознавства.

Учасники свята із цікавістю переглянули показ-презентацію творчих робіт учнів професійного ліцею «Українська вишиванка – більш, ніж просто одяг». Шепетівчани та гості міста могли оглянути виставку «Евакуйована колекція. Вишивка: захист, спротив, зброя». Це частина колекції вишиваного одягу, придбаної бійцем добровольчого батальйону «Айдар» Миколою Павлюченком у жительки м.Старобільськ Єлизавети Главацької.

Заступник міського голови Наталія Стасюк привітала усіх зі святом та відзначила сертифікатами і подарунками переможців конкурсу на кращу вишиванку у номінаціях: «Родина у вишиванках», «Найповажніший учасник конкурсу у вишиванці», «Наймолодший учасник конкурсу у вишиванці», «Вишиванка моєї бабусі». Також за участь у святі Наталія Василівна відзначила майстрів народних художніх промислів та митців.

На площі діяла фотовиставка «Герої серед нас». Шепетівська спілка митців презентувала виставку картин та виробів декоративно прикладного мистецтва. Свято продовжилось концертною програмою муніципального естрадно-духового оркестру за участі солістки оркестру Вікторії Таратасюк.

За матеріалами Відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради

Фотозвіт із місця подій
Останнє редагування 27 травня 2019, 01:03

Відео

0
репостів
0
репостів