Розділ Події

Помер колишній міський голова Шепетівки

Автор 22 травня 2019, 23:57

21 травня після довготривалої хвороби пішов із життя Валентин Самкович Грищук. З 1994 по 1998 роки він обіймав посаду голови Шепетівської міської ради. Про трагічну подію повідомила його дочка Тетяна Грищук на своїй сторінці.

До останніх днів він залишався життєлюбом, надзвичайно працьовитим, оптимістом. Перше фото - для нього це було особливе, його улюблене фото. В юності він займався легкою атлетикою, у нього були свої рекорди, якими він завжди дуже пишався. У нього було багато інших класних досягнень, життєвих здобутків. Його сила волі, наполегливість, уміння ставити цілі, високі планки і досягати їх - це є той внутрішній сімейний ресурс, приклад для нас, його дітей і онуків. Пишаємося, сумуємо і пам'ятаємо!

Народився Валентин Самкович 21 березня 1951 р. у селі Плесна Шепетівського району Хмельницької області у звичайній українській сім'ї. Батько - інвалід І групи по зору, мати - медична сестра.

Валентин Самкович змалку полюбив українське село, вмів робити всі справи по господарству. І коли в 1968 р. закінчив Шепетівську середню школу № 2, то відразу ж поринув у трудове життя - працював електриком у колгоспі "Більшовик" с. Плесна.

З 1969 р. по 1971 р. проходив службу в лавах Радянської армії, після чого вже свідомо зробив вибір щодо навчання у вищому навчальному закладі. Протягом 1971-1977 рр. він - студент Кам'янець-Подільського сільськогосподарського інституту, який закінчив за спеціальністю "Механізація сільського господарства", здобувши кваліфікацію інженера- механіка сільського господарства. З вищою освітою за плечима повернувся на рідну Шепетівщину, де й почав працювати заступником керуючого Шепетівського районного об'єднання "Сільгосптехніка". Обіймав цю посаду Валентин Самкович до 1980 р.

У 1980-1984 рр. він уже на партійній роботі - звільнений секретар парткому колгоспу "Зоря” с. Дубіївка Шепетівського району. Набувши певного партійного та виробничого досвіду, у 1984 р. очолив колгосп "Зоря" с. Дубіївка, пропрацювавши там до 1990 р., коли перейшов на роботу в колгосп "Світанок" с. Городнявка Шепетівського району. Очолював це підприємство до жовтня 1990 р.

З жовтня 1990 р. по жовтень 1991 р. був другим секретарем Шепетівського міськкому Компартії України.

У 1991 р. перейшов на господарську роботу, працював до травня 1992 р. директором заводу вогнетривів колгоспу "Світанок" с. Городнявка Шепетівського району, а з травня 1992 р. по 1994 р. - директором Шепетівського ремонтно-транспортного підприємства.

У 1994 р. жителі м. Шепетівки обрали В.С. Грищука міським головою. На цій відповідальній посаді він пропрацював до 1998 р. З 1998 р. по 2006 р. очолював "ВАТ "Шепетівський хлібозавод".

З 2006 р. Валентина Самковича обрано депутатом обласної ради від обласної організації Соціалістичної партії, а на другій сесії обласної ради - заступником голови ради.

Разом з дружиною Ніною Василівною виховав трьох доньок.

0
репостів
0
репостів