Розділ Події

У Шепетівці презентували книгу про загиблих на сході земляків

Автор 22 травня 2019, 21:47

22 травня, в актовій залі музею Миколи Островського відбулась презентація книги-збірника «Пам’ятати їхні імена». Книга присвячена нашим землякам, які віддали свої життя захищаючи Україну у ході проведення антитерористичної операції та операції об’єднаних сил.

Кошти для друку пам’ятного видання надала Шепетівська міська рада в рамках виконання Програми підтримки обдарованих особистостей, популяризації української книги та української культури в місті Шепетівка на 2016–2020 роки.

Звертаючись до присутніх заступник міського голови Наталія Стасюк зазначила, що ця книга – це нагадування кожному з нас, що є ця війна і ці хлопці не жертви війни, вони — герої. Також наголосила, що наше завдання зробити так, щоб ця пам’ять жила і наступні покоління знали про такі трагічні сторінки в нашій історії та шанували своїх героїв.

Участь у заході взяли батьки, близькі та побратими полеглих бійців, військовослужбовці, студенти, освітяни, музейні працівники та шепетівчани. Науковий співробітник краєзнавчого відділу музею Миколи Островського Лідія Юхимович назвала імена усіх наших загиблих земляків та розповіла про кожного з них. Учасники заходу вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

У книзі вмістилися історії усіх загиблих воїнів, статті про них, спогади та матеріали, які музейні працівники збирали 5років.  Також у книзі зібрані вірші, які місцеві поети присвятили героям та подіям на сході України.

Насамкінець матерям полеглих у боях на сході України подарували по екземпляру книги. Решту екземплярів передадуть у навчальні заклади та бібліотеки міста.

За матеріалами Відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів