Розділ Події

Шепетівчанин очолив військовий університет у Харкові

6 травня, під час робочої поїздки на Харківщину, Міністр оборони України Степан Полторак відвідав Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба та оголосив своє рішення про призначення 6 травня 2019 року начальником університету генерал-майора Олександра Турінського.

Глава оборонного відомства, вітаючи генерал-майора Олександра Турінського з призначанням, підкреслив, що він, як бойовий офіцер, відповідальний начальник, професіонал, користується беззастережним авторитетом серед особового складу університету і довірою керівництва Збройних Сил України. Міністр оборони України виразив впевненість, що новопризначений начальник університету є керівником нового покоління з чітким баченням майбутнього, здатного вивести навчальний заклад на новий виток розвитку та зробити все, щоб університет і надалі був лідером серед навчальних закладів з підготовки сучасних військових фахівців, спроможних виконувати бойові завдання по захисту нашої держави.

Також, Міністр оборони України зазначив, що сьогодні основними складовими підготовки сучасного фахівця у військовому навчальному закладі є вмотивований курсант, досвідчений викладач, сучасна навчально-матеріальна база, мобільні наукові школи і розвинута інфраструктура. За його словами, все це дасть можливість отримати максимально підготовленого до практичних дій випускника.

Нагадаємо, попереднього очільника вишу затримали за підозрою у розтраті 2,4 млн грн на користь двох ТОВ при закупівлі пального.

Довідково. Турінський Олександр Васильович - генерал-майор (з жовтня 2017) Збройних сил України, військовий зв'язківець, 76-й окремий полк зв'язку і управління. Брав участь у боях за Донецький аеропорт, керував зведеним загоном «Вінниця». За особисту мужність, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові, зразкове виконання військового обов'язку відзначений — нагороджений 15 вересня 2015 року — орденом Богдана Хмельницького III ступеня. У 2010 році обирався місцевим депутатом до Шепетівської місцевої ради.

Відео

0
репостів
0
репостів