Розділ Події

Шепетівка приймає юних гостей із Польщі

Автор 07 травня 2019, 19:56

Сьогодні міський голова Михайло Полодюк зустрівся з учнями Бернардинської приватної школи з міста Лодзь (Польща). Школярі  відвідали Шепетівську міську раду у рамках тижневого візиту до України та Шепетівки, зокрема.

Михайло Іванович розповів дітям про історію Шепетівки, про роботу міської ради та її виконавчого комітету,  про набуття Шепетівкою Магдебурзького права у 1619 році. На згадку міський голова вручив керівнику делегації символічний подарунок.

Зустріч польських школярів  із посадовцями відбулась за участі секретаря міської ради Миколи Кикотя та заступника  міського голови Наталії Стасюк та за сприяння директора Шепетівської спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів і курсів Олени Пипич.

Спілкування продовжилося у малій залі засідань виконавчого комітету Шепетівської міської ради. Заступник міського голови Наталія Стасюк розказала гостям про те, як молодь Шепетівки взаємодіє із міською владою та долучається до добрих справ у складі молодіжної ради Шепетівки. Також  учасники зустрічі обговорили відмінності  у системах освіти двох країн.

Далі у сесійній залі за участі  секретаря міської ради Миколи Кикотя  учні мали можливість провести пробну сесію міської ради, як депутати. Після чого гості відправились на екскурсію містом, де їх очікував історичний квест.

Сьогоднішній візит польських школярів з Лодзя організований у відповідь подібного візиту шепетівських учнів до Польщі. Тоді юних шепетівчан знайомили з історією країни та героями, які колись здобували незалежність Польщі. Сьогодні ж польським школярам розповіли про наших сучасників – героїв, які боронять на сході Україну та Європу від агресора.

Юні поляки проведуть цей навчальний тиждень у шепетівській школі-інтернат. Також їх чекає екскурсія до Києва.

Останнє редагування 07 травня 2019, 20:12
0
репостів
0
репостів