Розділ Події

У Шепетівці відбувся фестиваль «Великодні візерунки»

30 квітня у Шепетівці на площі Т. Шевченка відбувся мистецький фестиваль «Великодні візерунки». У рамках фестивалю проходили виставки з декоративно – прикладного мистецтва, були розміщені вироби учнів загальноосвітніх закладів міста, пасхальні яйця виконані в різних техніках, вироби з використанням природних матеріалів, дерева, вироби зі шкіри, бісеру, вишивки тощо.

На початку свята міський голова Михайло Полодюк привітав учасників дійства з Великоднем. Михайло Іванович зауважив, що це свято відродження життя, яке ми відзначаємо на весні – коли і сама природа відроджується після довгої зими. Міський голова подякував усім хто долучився до створення великодніх прикрас, які до свята розмістили на площі та подарували шепетівчанам радість та піднесений настрій. Михайло Полодюк побажав усім присутнім насамперед здоров’я, щастя, наснаги та душевного затишку.

Також зі святом шепетівчан привітали Олена Ільїнська – режиссер, заступник голови Правління Громадської організації «Інститут соціокультурного розвитку», заслужений працівник культури України та Ігор Цмур —  художній керівник та головний диригент Хмельницького академічного муніципального камерного хору, заслужений діяч мистецтв України та голова журі фестивалю«Мистецьке коло», який цього дня проходив у міському будинку культури.

Під час фестивалю усі охочі могли взяти участь у майстер-класах з плетення із натуральних матеріалів, зробити великоднє яйце із бісеру, декорувати писанку та намалювати справжню писанку на яйці.

Свято супроводжувалося святковим концертом за участю муніципального естрадно-духового оркестру, колективів міського будинку культури,  виконавців та дитячих колективів Шепетівки та гостей міста.

Водночас у міському будинку культури проходив відкритий фестиваль-конкурс виконавських мистецтв «Мистецьке коло», який започатковано творчою командою Інституту соціокультурного розвитку спільно з відділом культури Шепетівської міської ради та Шепетівським міським будинком культури задля реалізації мистецьких талантів молоді Хмельниччини. Участь у фестивалі взяли близько 70 виконавців та колективів.

За матеріалами Відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради

Останнє редагування 01 травня 2019, 14:17

Відео

0
репостів
0
репостів