Розділ Події

Шепетівчани вшанували пам'ять Небесної Сотні

Автор 20 лютого 2019, 17:44

Цього року Україна відзначає п’яту річницю найтрагічниіших днів та ночей  Революції Гідності. Зранку біля Дошки пам’яті Шепетівської районної державної адміністрації відбувся мітинг-реквієм «Герої не вмирають…».

Участь у ньому взяли: голова районної державної адміністрації Віталій Бузиль, голова районної ради Петро Дзяворук, помічник народного депутата України Романа Мацоли – Ірина Топчій, представники установ, організацій району та міста, громадськість.

«Сьогодні, ми, як і вся Україна, вшановуємо пам’ять загиблих учасників Революції Гідності, – зазначив у своєму виступі голова Шепетівської РДА Віталій Бузиль. – П’ять років тому, 20 лютого, в самому серці столиці, на Майдані, розігралася кривава драма. Від куль полягло більше сотні наших співгромадян у тому числі і наш земляк - Микола Дзявульський, вина яких була лише одною - вони не захотіли жити у безправній країні. Герої Небесної Сотні своєю жертовністю показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. Ми повинні і завжди будемо пам’ятати героїв Небесної Сотні, воїнів, які полягли на Донбасі, в Донецькому аеропорту, Іловайську, Дебальцевому … Вічна слава героям, Слава Україні!».

Хвилиною мовчання учасники мітингу вшанували пам’ять загиблих Героїв Небесної Сотні, усіх, хто віддав своє життя за незалежність України. Поклали квіти до Дошки Пам’яті.

У міському будинку культури відбувся загальноміський тематичний захід «Вони тримають для нас небо»,  присвячений вшануванню подвигу учасників Революції Гідності та пам’яті  нашого земляка  —  Героя України Миколи  Дзявульського, який загинув цього дня п’ять років тому на Майдані.

Участь в пам’ятному вечорі взяв міський голова Михайло Полодюк, заступник міського голови Наталія Стасюк,  помічник народного депутата України Романа Мацоли Ірина Топчій, працівники виконавчого комітету, депутати Шепетівської міської ради, військовослужбовці, громадські активісти та шепетівчани.

Державним Славнем України в супроводі муніципального естрадно-духового оркестру  та хвилиною мовчання шепетівчани  вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, котрі загинули від куль снайперів під час революції Гідності, захищаючи права і свободи людини та європейське майбутнє нашої держави.  Учні школи — гімназії поклали квіти до пам’ятного знаку на Алеї Слави Героїв України, до могили Миколи Степановича і могил загиблих воїнів АТО.

Учасники вечора поіменно згадали усіх наших земляків, які загинули на Сході України.

До організації заходу долучились колективи міського будинку культури та учні Шепетівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-Ш ступенів — гімназія».

Насамкінець усі присутні взяли участь у всеукраїнській акції «Ангели памяті» — розвісивши символічних ангелів, які тримають для нас небо на гілках дерев.

Також вже традиційно бібліотекарями міста, спільно з науковцями обласного літературно – меморіального музею М.Островського, вчителями і учнями  дитячої художньої школи була організована інсталяція, присвячена подіям на Майдані та безпосередньо Небесній Сотні. Ті тривожні та важливі для країни події залишили важкий слід у душі кожного українця... 

Також сьогодні на міському кладовищі небайдужі вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв Небесної Сотні і українських воїнів, які загинули в ході війни на сході нашої держави. Після цього відбулась церемонія покладання квітів  до місця поховання Героя України Миколи Дзявульського та могил військовослужбовців, які загинули під час проведення антитерористичної операції та операції об’єднаних сил. Настоятель храму Миколая архієпископа Мирлікіївського Чудотворця Української Православної Церкви отець Василь Гетьман провів панахиду за загиблими героями.

За матерілами прес служб Шепетівських міської ради, райдержадміністрації та бібліотеки для дітей

0
репостів
0
репостів