Розділ Події

Хмельниччиною прокотились акції на підтримку полоненого шепетівського моряка

Автор 17 лютого 2019, 20:00

Другий місяць поспіль увага українського суспільства прикута до долі військовополонених моряків, захоплених російською стороною у Керченській протоці за, начебто незаконний перетин державного кордону Російської Федерації, яких держава-агресор протиправно утримує під вартою у слідчих ізоляторах міста Москви.

Вся Україна об’єдналася навколо підтримки полонених військовослужбовців, аби нагадати світу про агресію Росії, про наших моряків, та привернути увагу як наших громадян, так і міжнародної спільноти до тих, кого незаконно утримують у російських в’язницях.

У м. Шепетівка проживають члени сім’ї полоненого військовослужбовця Цибізова Сергія Андрійовича. На знак солідарності та підтримки українських військовополонених моряків, захоплених російською стороною у Керченській протоці заклади культури та мистецтва області долучились до Всеукраїнського флешмобу.

В рамках відкриття виставки «Бірючий 018 або Неошаманізм. Сила Ритуалу» в Хмельницькому обласному художньому музеї проведено флешмоб на підтримку українських моряків. Працівники та відвідувачі музею, гості заходу власноруч зробивши паперові кораблики зі словами: «Сергій Цибізов», «Волю», «Чекаємо на Батьківщині», «Надія додає сенсу у житті» долучились до підтримуючого флешмобу «Повертайся додому» на честь полоненого українського моряка, 21-річного Сергія Цибізова.

У Хмельницькому академічному музично-драматичному театрі імені М. Старицького на знак солідарності та підтримки українських моряків, артисти на чолі з головним режисером Дмитром Гуcаковим провели флешмоб «Сергій Цибізов – ти з нами!».

Якір як символ надії моряків утворили працівники Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки, також приєднавшись до флешмобу #Цибізов, #poloneni_moryaki, #Хмельницький, #Обєднаємося, #флешмоб, #ВОЛЮ, #Полонені_моряки.

Маленькі читачі бібліотеки Хмельницької обласної бібліотеки активно доєдналися до Всеукраїнського флешмобу “Об’єднаємося разом” в підтримку 24-х українських військовополонених морякі. # Ми чекаємо, #дякуємо _за_службу #підтримуємо наших моряків.

Колектив кінотеатру Планета також підтримав нашого земляка! Тримайся! Ми з тобою!

«Свободу Сергію Цибізову!!!», «Відновимо кордони України!!!» – саме так прозвучали гасла на майданчику біля обласної бібліотеки для юнацтва. Бібліотекарі  спільно з учнями Хмельницького колегіуму №16 долучилися до Всеукраїнського флешмобу «Об’єднаємося разом», який наразі відбувається в багатьох містах України.

Учні Шепетівського професійного ліцею 7 лютого, підтримали полонених моряків у рамках Всеукраїнського флешмобу «Об’єднаємося разом». Раніше ліцеїсти перейняли естафету Всеукраїнського флешмобу від учнів Нетішинського професійного ліцею. 

Сергій Цибізов якраз закінчував Шепетівський професійний ліцей, де здобув професію столяра. Бабуся Сергія — 66-річна Людмила Цибізова подякувала учням за підтримку її внука. 

— Йти служити за контрактом Сергій захотів сам, — розповіла жінка. — Незадовго до полону він зателефонував батькові та попередив, що їхні катери готують до переходу з Одеси до Маріуполя, тому мають перетнути Керченську протоку. Саме там їхні два малі артилерійські катери «Бердянськ», «Нікополь» та рейдовий буксир зупинив російський танкер та обстріляли російські військові. — Сергій ще в день захоплення зателефонував і попередив батьків, що живий і непоранений, — додала бабуся. — У кожному листі, який вдається надіслати, Сергій пише, що в нього все добре. Дуже надіємося, що Україні вдасться витягнути хлопців із полону. 

Молодь Хмельниччини об’єдналася, щоб підтримати моряків, вишикувавшись у живий ланцюг під прапором України. До речі, прапор із зони АТО передав Шепетівському ліцею колишній його випускник Сергій Беня. 

Разом з учнями ліцею підтримати полонених моряків прийшли члени Шепетівської Спілки воїнів Афганістану Гурінович О.В., Сягровець В.С., Хом’як С.М., Широкий Р.Г. та член Шепетівської Спілки учасників бойових дій в зоні АТО Груздьєв Д.Д. 

Під пронизливий гул сирени вийшли учасники флешмобу, які за допомогою танцю відтворили подію того листопадового дня у Керченській протоці. 

Далі естафету флешмобу «Об’єднаємося разом» перейняли учні Славутського професійного ліцею, які отримали символічні 24 кораблики із іменами полонених від шепетівчан. 

Сподіваємося, що підтримка наших моряків флешмобами, які проводять заклади культури області, додасть сили та витримки нашим полоненим морякам.

За матеріалами Шепетівського професійного ліцею та  управління культури, національностей, релігій та туризму Хмельницької облдержадміністрації

0
репостів
0
репостів