Розділ Події

Шепетівчани отримали Вифлеємський Вогонь Миру

Автор 04 січня 2019, 16:25

Четвертого січня о 14.00 завдяки пластунам кожна шепетівська родина в чергове мала змогу принести додому Вогонь з Вифлеєму, єднаючись таким чином з іншими християнами по цілій Україні та Європі.

Слід відмітити, що шепетівчани взяли участь в цій акції вже вчетверте. Вперше у наше місто вогонь зі Святої Землі доставили представники пласту, ще у 2014 році.


Хочете мати не лише приємне та яскраве світло у своїй домівці, але й дизайнерські люстри та світлильники? Тоді вам треба перейти на сайт Led-story і ознайомитись з широким вибором цієї продукції.


Традиційно, напередодні Різдва Христового, пластуни проводять всеукраїнську акцію «Вифлеємський вогонь миру». Вифлеємський Вогонь Миру як світло тепла, миру, злагоди і сподівання мандрує світом, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового. Ідея Вогню і його простий символізм — мир, радість і братерство — прихильно сприйнялися українською громадою продовж останніх років, ставши для багатьох з нас невід’ємною частиною святкування Різдва.

До акції долучилися заступник міського голови Наталія Стасюк, секретар міської ради Микола Кикоть, настоятель храму святих мучеників Бориса і Гліба Української Греко-Католицької церкви отець Василь Бондар, голова ГО «Пласт» у місті Шепетівці Марина Ложкіна, працівники виконавчого комітету міської ради, громадськість.

На початку дійства до присутніх звернулась заступник міського голови Наталія Стасюк, яка привітала присутніх зі святами подякувала пластунам за Вогонь, який символізує мир, радість і братерство та об’єднує всі регіони України, у цей складний для України час. Наталія Василівна побажала усім жителям міста та їх сім’ям  любові, миру та спокою.

Паралельно з передачею вогню проходила благодійна акція «Різдвяна свічка» від фонду Карітас Україна. Усі присутні мали змогу придбати свічки, декоровані руками підопічних Карітасу – людьми з особливими потребами.

Щороку завдяки благодійній акції «Різдвяна свічка» сотні дітей мають можливість брати участь в літніх оздоровчих таборах, відвідувати пізнавальні екскурсії, долучатись до роботи навчальних груп, творчих гуртків в дитячих соціальних центрах, організовувати особливі свята, бути отримувачами адресної допомоги.

За матеріалами Відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради

Останнє редагування 14 червня 2019, 00:25
0
репостів
0
репостів