Розділ Події

У центрі реабілітації дітей відзначили Міжнародний день людей з інвалідністю

Автор 04 грудня 2018, 16:38

Третього грудня у світі відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю. Його проголосила Генеральна асамблея в 1992 році на 47-й сесії у спеціальній резолюції. Державні гарантії дітям з особлими потребами у Шепетівці реалізовуються на базі Шепетівського міського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів, де відбулося свято за участю волонтерів «Ми рівні».

Участь у заході взяв міський голова Михайло Полодюк. Він звернувся до учасників свята і зазначив, що зараз існує велика потреба в подібних закладах.  Завдяки роботі центру реабілітації  діти мають можливість вчитися ходити, вимовляти звуки, спілкуватися та розвивати свої здібності, відчувати турботу та піклування. Міський голова  подякував усім небайдужим  за плідну співпрацю та сприяння в постійному вдосконаленні центру. Директору центру Анжелі Панчук Михайло Іванович вручив дидактичні  матеріали та нові розвиваючі іграшки для дітей.

Також участь у заході взяв начальник управління праці та соціального захисту населення Шепетівської міської ради Сергій Білас, представник народного депутата Романа Мацоли Ірина Топчій та представник «Благодійного Фонду Зміцнення громад» Валентина Бас.

До учасників заходу звернулась Людмила Наумець – голова громадської організації «Діти сонця». Вона розповіла про діяльність громадського об’єднання та останні здобутки діток.

Після звернень гостей захід продовжили танцювальні та вокальні виступи дітей. Волонтери школи №3 вчителі та учні разом з директором Лідією Банковою запросили вихованців центру, батьків та гостей свята до веселої руханки.  Насамкінець дітям вручили солодкі подарунки від спонсорів, різноманітні радіоуправляємі моделі від інтернет-магазину modelistam.com.ua.

Відзначаючи щороку Міжнародний день людей з інвалідністю, прогресивне людство засвідчує цим, що громадяни з обмеженими фізичними можливостями потребують особливої уваги. Для них мають бути створені такі умови, які дадуть змогу відчувати себе рівними серед рівних. Адже саме ставлення до тих, хто потребує допомоги і підтримки визначає ступінь цивілізованості суспільства.

За матеріалами Відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради

Останнє редагування 04 грудня 2018, 16:51
0
репостів
0
репостів