Розділ Події

У Шепетівці вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні

Автор 10 травня 2018, 12:09

Вчора шепетівчани відвідали місця братських могил та військових поховань на території міста, де відбулися меморіальні заходи з вшанування полеглих та покладання квітів до пам’ятних знаків.

Згодом, біля меморіального комплексу «Вічний вогонь»  відбувся мітинг – реквієм  «Стоїть у почесній варті пам’ять», де зібралося чимало містян.

Участь в урочистостях  взяв  міський голова Михайло Полодюк, перший заступник міського голови Володимир Вихівський, заступник міського голови Наталія Стасюк, секретар міської ради Микола Кикоть та керуючий справами виконавчого комітету Василь Рачук, а також  голова райдержадміністрації Роман Підопригора та помічник народного депутата України Романа Мацоли Ірина Топчій.

Також, у мітингу взяли участь  голови міської та районної  громадських  організацій ветеранів війни Олег Герасименко і Олександр Лукашенко, представники громадських організацій, депутати міської та районної рад і численна громада міста.

Звертаючись до присутніх міський голова Михайло Полодюк  зазначив, що багатомільйонні жертви тієї далекої війни, ціна яку мала перемога – це пам’ять яку ми маємо берегти і шанувати, щоб та трагедія ніколи не повторилася.

Міський голова наголосив на важливості традиції вшанування загиблих у Другій світовій війні і звернувся до ветеранів зі словами вдячності.  Він від усієї шепетівської територіальної громади побажав учасникам війни 1939-1945 років  довголіття, міцного здоров’я,  спокою, миру та благополуччя у родинах. А усім присутнім миру на нашій землі та наснаги у відстоюванні незалежності України.

Також до учасників мітингу з вітальною промовою звернувся начальник Шепетівського гарнізону, командир зенітно-ракетного полку, полковник Сергій Рябко.

Після хвилини мовчання та урочистого салюту на честь загиблих у Другій світовій війні та в бойових діях на сході України присутні поклали квіти до меморіалу.

На площі Героїв Майдану було розміщено виставку картин та малюнків  учнів дитячої художньої школи.

Після завершення усіх урочистостей шепетівчани та гості міста мали можливість провести час у парку культури та відпочинку, де було організовано торгівельне обслуговування відвідувачів, працювали атракціони та відбувся святковий концерт.

Інформаційний відділ Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів