Розділ Події

Жителі Хмельниччини та Тернопільщини зустрілися на мості через річку Збруч

Автор 23 січня 2018, 14:52

Делегація від Шепетівського району взяла участь у міжобласному заході з нагоди Дня Соборності України. Учора, 22 січня делегації від Шепетівського району на чолі із головою адміністрації Романом Підопригорою взяла участь у міжобласному заході з нагоди Дня Соборності України, який відбувся межі Гусятинського та Чемерівського районів. 

Хмельниччини і Тернопільщини зустрілися на мості через р. Збруч утворивши традиційний «живий» ланцюг між двома берегами.

Участь у акції взяли представники влади, духовенства, військовослужбовці. На мосту, який з’єднує Гусятин Тернопільської і Чемеровецький район Хмельницької областей, делегації з’єднали дві частини українського прапора – жовту та синю.

Далі на центральному майдані Гусятина відбувся молебень за Героїв Небесної сотні й воїнів, які загинули, захищаючи цілісність і незалежність України.

«Головною ідеєю було підкреслити та наголосити на єдності українських земель й українського народу, цілісності території нашої держави, виховання патріотизму на героїчних прикладах історії України…», - підкреслив голова райдержадміністрації Роман Підопригора, підсумувавши поїздку.

ДОВІДКОВО
99 років тому був проголошений Акт злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Жителі Тернопільщини й Хмельниччини та гості з інших регіонів держави вже традиційно відзначають цей день на колишньому кордоні, який розділяв ЗУНР та УНР.

Шепетівська райдержадміністрація

 
0
репостів
0
репостів