Розділ Події

Андрію Карпенко обрали запобіжний захід у вигляді застави, а його спільники переховуються

Автор 19 грудня 2017, 23:24

18 грудня 2017 року в Апеляційному суді Черкаської області відбувся розгляд апеляційної скарги прокурора Черкаської області, поданої на ухвалу слідчого судді Придніпровського районного суду м.Черкаси про відмову в застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Андрія Карпенка.

У судовому засіданні були присутні обвинувачений Андрій Карпенко, захисники Ірина Кузіна та Михайло Ілляшев, прокурор Іван Луговський, слідчий Денис Запорожець.

Адвокатка Карпенка наполягала на закритому засіданні, однак судді відмовили у цьому проханні. Відтак, справу продовжують розглядати у відкритому режимі, — повідомив кореспондент Вичерпно.

Прокурор у свою чергу вимагав узяти Карпенка під варту без права застави. Однак захисники підозрюваного сказали, що задоволені тим, що він відпущений на поруки і вимагали залишити це без змін. Вони стверджують, що немає ніяких доказів того, що Карпенко роздавав вказівки для вчинення злочину. Суддя заперечив цьому, сказавши, що у залі присутні багато людей, які вважають Карпенка винним. Слідчі ж наразі не можуть надати докази про роздачу вказівок, тому що вони таємні.

Як стало відомо, співучасниця Карпенка Мартинова втекла закордон. Зараз вона у Чехії. Ще один співучасник — головний бухгалтер переховується.

- Що це за кошти і яке ми маємо до них відношення, ми не розуміємо, — сказала захисниця Карпенка. (Маються на увазі 38 млн грн. Карпенко обвинувачується у його прямій діяльності по розтраті цих коштів — ред.).

Захисниця Карпенка також зауважила, що Карпенко не є одним із засновників підприємства, він просто певний час був виконавчим директором. Власник Фурсін зараз є нардепом (який власне і взяв на поруки Карпенка, — ред.).

Сам же Карпенко зазначив, що не знає Мельниченка, який свого часу був керівником «Сміла Енергоінвест» і якому він нібито давав вказівки про вчинення злочину. Підозрюваний запевнив, що він цього не робив та діяв у рамках чинного законодавства.

Колегія суддів у складі головуючого Миколи Дмитренка, суддів Віктора Єльцова та Ігоря Іваненка задовольнила апеляційну скаргу частково, обравши обвинуваченому запобіжний захід у вигляді застави у 3 тис. прожиткових мінімумів для працездатної особи, що становить більше 5 млн.грн, повідомляє прес-служба суду. 

Прокуратура просила для Карпенка тримання під вартою або внесення застави в розмірі 38 мільйонів гривень, адже саме за розкрадання такої суми його звинувачують. Тож громада була обурена тим, що судді обрали таку незначну суму застави для Карпенка.

Нагадаємо, що паралельно прокуратура Хмельницької області розслідує аналогічний злочин Андрія Карпенка стосовно ТОВ " Шепетівка Енергоінвест", але поки що, як бачимо, до суду діло не дійшло.

Останнє редагування 19 грудня 2017, 23:46

Відео

0
репостів
0
репостів