Розділ Події

У Городнявській ЗОШ відкрили музей пам'яті загиблих вчителя та учня

Автор 05 грудня 2017, 04:49

Вчора у Городнявській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів (Шепетівський район, Хмельницької області) відбулось відкриття музею пам'яті, присвяченому вчителю та учню, які загинули за Україну. Дві меморіальні дошки встановлені Герою України Дзявульському Миколаі Степановичу та нагородженому посмертно орденом «За мужність» III ступеня Гаврилюку Сергію Євгеновичу, встановлені тепер поряд на школі.

Крім освітян, на відкритті музею були присутні близькі та родичі загиблих героїв. Своїми думками поділилась дочка Героя Небесної Сотні Оксана Саліванчук:

Сьогодні був хвилюючий дня мене день. Була на заході по вшануванню пам‘яті моєму татові,Герою Небесної сотні Дзявульському Миколі Степановичу та загиблому на сході військовому Гаврилюку Сергію. Вчитель і учень...Меморіальні дошки...Відкриття музею...Городнявська середня школа Шепетівського району, де у 1985 році розпочав свою викладацьку діяльність мій Тато. Такі приємні спогади дитинства,коли мені щастило бути присутньою на його уроках, брати участь у туристичних походах, слухати його цікаві і такі змістовні розповіді! Він вмів зацікавити і розкрити таланти навіть найнепокірнішому шибенику. Створив експозицію мінералів, які здобував в геологічних експедиціях. В дітях вбачав майбутнє України, тому так важливо йому було патріотичне виховання молоді. Був туристом, вмів показати учням красоти Батьківщини, водив стежками бойової слави воїнів УПА, історичними місцями доби козацтва. Скільки було почуто теплих слів, приємних спогадів... Вічна пам‘ять і низький уклін, тобі, мій найкращий в світі Тато!

Після заходу шепетівська делегація також відвідала курган воїнів УПА.

Останнє редагування 05 грудня 2017, 05:22
0
репостів
0
репостів