Розділ Події

Цигарку за цукерку

Автор 01 червня 2012, 00:00

Кожна цигарка скорочує життя на кілька хвилин. В Україні склалася особливо небезпечна ситуація щодо активного поширення тютюнопаління у молодіжному середовищі. Не менш небезпечним є пасивне куріння, особливо для дітей та молоді. Вдихання сигаретного диму спричиняє численні бронхіти, пневмонії, астми, серцево-судинні та неврологічні ускладнення.

 

31 травня 2012року в Шепетівці представниками релігійної організації разом з працівниками та волонтерами Шепетівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було організовано акцію « День без тютюну».

Учасники акції застерігали населення міста від згубної звички - однієї з найбільш поширеніших епідемій за всю історію існування людства - нікотиноманії, що стоїть в одному рядку з алкоголізмом і наркоманією. Волонтери пропонували перехожим поміняти цигарки на цукерки, рекомендували утриматись у цей день від паління, інформували про шкідливий вплив тютюнопаління на організм. Також мешканці міста отримали буклети «Цигарки спалюють людей».

Тому сьогоднішній день – це привід ще раз задуматись, що для кожного з нас важливіше, здоров’я чи сумнівне задоволення. І якщо у когось із людей, що курять, десь глибоко дозрівало бажання розпрощатись з тютюном, то чому б не зробити це саме сьогодні?

Фотогалерея

0
репостів
0
репостів