Розділ Події

Вшанували пам’ять жертв політичних репресій

Автор 21 травня 2012, 01:40

20 травня біля пам’ятного знаку жертвам політичних репресій відбулис відразу два мітинги-реквієми: один від представників влади об 11 годині ранку, інший за ініціативи Шепетівської міської партійної організації ВО «Свобода» о 14.00.

О 11 ранку були присутні керівництво Шепетівської міської ради, її виконавчого комітету, працівники структурних підрозділів, представники підприємств, установ, організацій міста, учнівська і студентська молодь. Вони вшанували пам’ять жертв політичних репресій та поклали квіти.

О 14 годині біля пам’ятного знаку вже були в’язні радянських таборів та представники опозиційних до правлячого режиму партій: ВО «Батьківщина» та «Фронту змін». Після панахиди, яку провів священик УПЦ КП о. Василь (Гетьман), виступив голова Шепетівської міської партійної організації ВО «СВОБОДА» Богдан Одуд. У своєму виступі Б. Одуд на основі документів розкрив злочинну схему більшовицького терору проти українців, поляків, румун та інших народів, представники яких на той час проживали на території України.

Скільки існував СРСР, стільки і страждали люди, які хотіли кращого і вільного життя. В Шепетівці масові поховання знаходяться безпосередньо в центрі міста. На кістках закатованих людей стоять багатоповерхові будинки, які знаходяться за приміщенням міжшкільного навчально-виробничого комбінату (колишнє приміщення окружного НКВС СРСР) та за сучасним приміщенням міського відділу внутрішніх справ.

Б. Одуд , зокрема, наголосив на тому, що правлячий режим відновлює радянські методи боротьби з опозицією і дозволяє відродженню постаті кривавого ката українського народу Сталіна, що сьогодні попіднімали голови колишні комуністи та комсомольські працівники і гордо носяться з портретами цього злочинця.

Учасники мітингу звернулися до мешканців Шепетівки з проханням зробити на наступних виборах все, щоб скинути антинародну регіональну владу. Після закінчення мітингу представники ВО «СВОБОДА» поклали вінки до пам’ятного знаку на могилі другого масового поховання, що знаходиться на території старого польського цвинтаря.

 

0
репостів
0
репостів