Розділ Події

Відзначили День Героїв у вишиванках

Вчора, 28 травня, площа Т.Шевченка розквітла українськими вишиванками. Шепетівчани зібралися на площі у національних костюмах, щоб разом відзначити День Героїв - день пам'яті усіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за нашу з вами свободу, тих, хто захищав Україну, а  також відзначили Свято вишиванки. У  2017 році, рішенням сесії Шепетівської міської ради День Героїв було внесено до переліку офіційних свят, які відзначаються у місті.

До усіх присутніх звернувся міський голова Михайло Полодюк,  привітав зі святом, розповів про історію виникнення Дня Героїв, встановленого на честь борців за волю України доби Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, Героїв Карпатської України, вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН. День Героїв відзначається 23 травня, оскільки саме в цей день у 1938 році було вбито провідника ОУН Євгена Коновальця, саме у травні було пролито багато крові українських героїв, також, зазаначив, що українська вишиванка - це наша національна святиня, символ багатогранної культури України, який оберігає нас, та побажав, щоб цей символ патріотизму завжди єднав українців між собою нитками любові до рідної землі, до України.

На честь свята, на центральній площі, пройшов святковий концерт, танцювальний марафон та пісенний флешмоб, відбулось нагородження за найкращі вишиванки у різних категоріях.

Також, впродовж дійства проводилися майстер класи з гончарства, плетіння з соломи, малювання, бісероплетіння, тощо. Діяла виставка літератури присвяченої борцям за незалежність та соборність України, виставка вишиванок та  картин.  Діти проводили час в ігровій зоні та із задоволенням робили малюнки на обличчі.

Завершило урочистий захід спільне виконання пісні «Мамина сорочка».

Інформаційний відділ Шепетівської міської ради

Відео

0
репостів
0
репостів