Розділ Події

У Шепетівці почали відзначати День Соборності України

Автор 20 січня 2017, 20:12
День Соборності відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День Соборності відзначають з 1999 року. Сьогодні, 20 січня, напередодні свята в міському будинку культури відбувся урочистий захід, який відвідав міський голова Михайло Полодюк, секретар міської ради Микола Кикоть, помічник народного депутата України Романа Мацоли Ірина Топчій, депутати міської ради, працівники виконавчого комітету міської ради, освітяни, представники громадськості.
Присутніх ознайомили з ходом подій, що предували Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, та з розвитком української історії після цього. У цей деь також прийнято згадувати іншу подію, яка відбулась рівно на рік раніше 22 січня 1918 р. - прийняття IV Універсалун УЦР, яким проголошувалася повна незалежність УНР, про, що учасники заходу теж мали можнивість отримати вичерпну інформацію. Цікавою була і доповідь про події того часу в Шепетівці.

Також було організовано виставки літератури та картин вихованців дитячої художньої школи присвячених Дню Соборності України.

До учасників урочистого зібрання з вітальним словом звернувся міський голова, який закликав усіх  розвивати ідею соборності України, всіляко підтримувати та захищати її незалежність і суверенітет.

Завершив захід виступ народного аматорського ансамблю української пісні «Колорит».

В Шепетівській центральній районні бібліотеці пройшов тематичний вечір «День Соборності: віхи історії»

Під час свята лунали вірші у виконанні учнів Олександри Гуляєвої та Марії Рибачук про непереборний потяг до волі і незалежності та свободи України..

До урочистостей оформлено книжкову виставку «Україна. Соборна. Єдина»

Кадри документальної хронічки «Акт злуки», допомогли учням збагнути всю вагомість події до якої українці йшли впродовж століть.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять борців за Незалежність, а Гімн України співали усім залом.
0
репостів
0
репостів